За попередніми підрахунками вже за три роки на 16 гектарах землі з\'явиться новий сучасний завод. Він буде обладнаний за новітніми технологіями. Тут буде створено близько двох тисяч нових робочих місць.

На сьогоднішній день діюча вінницька кондитерська фабрика є найбільшою в Україні. На ній виготовляється близько 10 тисяч тон солодкої продукції щомісяця. Нове підприємство буде ще більшим і, за попередніми підрахунками, буде здатне випускати майже 15 тисяч тон солодощів на місяць.

У Вінниці розпочато будівництво найбільшої в Україні кондитерської фабрикиНа ділянці, де у майбутньому з\'явиться нова кондитерська фабрика, сьогодні уже вирівнюється площадка та закладається фундамент. Проект приміщення підприємства розроблений з урахуванням складного геологічного стану ґрунту, там близько до поверхні знаходяться підземні води. Генеральний підрядник будівництва - філія угорської фірми KESZ-UA, яка для виконання різних робіт залучає вінницькі будівельні підприємства.

«В рамках будівництва кондитерської фабрики передбачено також будівництво молочного комбінату, - розповідає міський голова Володимир Гройсман. - Це передбачено в інвестиційній угоді, яку ми підписали на минулому тижні між Вінницькою кондитерською фабрикою, Вінницею та Вінницьким районом».

Реалізація проекту будівництва молочного комбінату дозволить працевлаштувати іще близька півтисячі вінничан. Загальний обсяг інвестицій в будівництво нової кондитерської фабрики - 560,5 мільйонів гривень. За словами директора ВАТ «Вінницька кондитерська фабрика» Олександра Білика, у відповідності до підписаної інвестиційної угоди проект дуже масштабний та передбачає зведення не лише нового підприємства, а й розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста в цілому та в районі нової фабрики зокрема. В тому числі мова йде про облаштування мереж каналізації, газо- та електропостачання, зв\'язку і водогонів; ремонт дороги по вул. Гонти та Енергетичній.


Переглядів: 7263
Поширень: 0