Почесним гостем цього заходу став Вінницький міський голова Володимир Гройсман. Дітям, серед яких в основному були школярі молодших класів, працівники оперативно-рятувальної служби цивільного захисту продемонстрували бойову техніку, розповіли про спеціальне обладнання, розташоване у відсіках пожежних машин. Як зазначив начальник Головного управління МНС України у Вінницькій області полковник служби цивільного захисту Руслан Шевчук, дуже важливим є те, аби діти змалку знайомилися з основами безпеки життєдіяльності, вивчали елементарні правила поведінки у складних ситуаціях.

Саме для цього після показу пожежно-рятувального озброєння дітей було запрошено в музей служби «101». Там екскурсовод не тільки ознайомив вихованців міжшкільного табору (на базі СЗШ №2) з минувшиною МНС, а й з допомогою електрифікованих макетів докладно розповів, до чого можуть призвести порушення правил безпеки життєдіяльності, зокрема пустощі з вогнем.
Підсумовуючи проведення акції Володимир Гройсман висловив задоволення тим, як діти охоче сприймають новий для них матеріал, і тим, як облаштовані зали музею.
Робота ж ГУ МНС України у Вінницькій області в рамках Всеукраїнської акції «Зробимо життя безпечним!» триває.

Олександр Кутовий,
начальник Центру пропаганди
ГУМНС України у Вінницькій області


Переглядів: 4231
Поширень: 0