В рамках офіційного перебування у Вінницькій області Надзвичайного та Повноважного Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ганса – Юргена Гаймзьота 23 червня відбулося відкриття українсько-німецького бізнес форуму. Зустріч проходила за участю першого заступника голови обласної адміністрації Валерія Коровія, заступника голови обласної ради Віктора Вікалюка, Вінницького міського голови Володимира Гройсмана та представників бізнесових структур Вінниччини та Німеччини.

Відкриваючи форум Валерій Коровій коротко проаналізував зовнішньоекономічну діяльність підприємств області та зазначив, що у товарній структурі експорту продукції підприємств до Федеративної Республіки Німеччина переважають такі групи товарів, як текстильні матеріали та текстильні вироби, готові харчові продукти та продукти переробки, різні промислові товари, вироби з чорних металів, машини, обладнання, механізми.

Основними підприємствами-експортерами являються ЗАТ «Глуховецький каоліновий завод», Вінницька фабрика «Динамо», ВАТ «Володарка», ЗАТ «Калина», ВАТ «Тульчинська швейна фабрика». У свою чергу у товарній структурі імпорту переважають засоби наземного транспорту, текстильні матеріали та текстильні вироби (тканини, нитки), продукти хімічної промисловості (лаки, фарби), продукти тваринного походження і основними імпортерами є ВАТ «Володарка», ЗАТ «Глуховецький каоліновий завод», ТОВ «Аграна Фрут Україна», ТОВ Вінницьке експериментально-виробниче підприємство «Темп», Виробничо-комерційне підприємство у формі ТОВ «Богема».

Звертаючись до учасників форуму Ганс – Юрген Гаймзьот зазначив, що на Вінниччині чітко спостерігається тенденція розвитку середнього бізнесу, що являє собою гарну основу для розвитку економічного ринку. Також область має великі транспортні можливості, що є не мало можливим у розвитку співпраці.

Детальніше ознайомившись із економічним розвитком області Повноважний Посол відмітив ефективне застосування новітніх технологій як у сільському господарстві, так і енергозберігаючих технологіях. Від імені німецьких підприємців Ганс – Юрген Гаймзьот відмітив велику зацікавленість бізнесових структур у співпраці, як з політичних, так і з економічних питань. Також відмітив, що український ринок надає багато шансів для співпраці і ними обов‘язково треба скористатися. Побажав усім плідної та ефективної роботи.


Переглядів: 4004
Поширень: 0