Вінницька область – активний учасник транскордонного співробітництваПротягом даного періоду делегація приймала участь у декількох заходах, присвячених транскордонному співробітництву. З метою стимулювання та поліпшення соціального та економічного розвитку прикордонних територій Вінницька область бере участь у Спільній операційній програмі прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства та партнерства „Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007-2013”, яка є одним з дієвих механізмів активізації процесів транскордонного співробітництва у області. Так, 25 червня поточного року відбулося робоче засідання Спільного Моніторингового Комітету вищезазначеної Програми, в якому взяли участь делегації України, зокрема і Вінницької області, Румунії та Республіки Молдова.

На даному засіданні обговорювалися підсумки першого конкурсного відбору проектів Програми по трьом основним пріоритетам, який було офіційно оголошено 1 липня 2009р. Керівними органами Програми було також представлено Річний звіт по виконанню Програми та обговорено питання по відбору великих інфраструктурних проектів. Протягом даного засідання було проведено ряд дискусій щодо проблемних питань виконання Програми, зокрема, щодо прозорості відбору проектів.

Передбачається, що другий конкурсний відбір Програми буде оголошено у вересні поточного року.
З 25 по 26 червня 2010 року у м.Кишинів делегація області взяла участь у міжрегіональному семінарі присвяченому досвіду країн Вишеградської групи у сфері транскордонного співробітництва. Цільовими групами вищезазначеного семінару стали країни західно-балканського регіону та країни ГУАМ (Грузія, Україна, Азербайджан, Молдова).

Основною метою вищезазначеного семінару став обмін політичним та транскордонним досвідом співпраці Вишеградської Групи із Західними Балканами та країнами Східного партнерства - серед яких країни ГУАМ, з метою отримання допомоги у підтримці і просуванню співпраці між вищезазначеними регіонами шляхом налагодження нових зв\'язків та участі у проектах, які сприяють вирішенню спільних проблем і досягненню загальних цілей у контексті Європейської інтеграції. На даному заході були присутні представники урядових організацій країн-учасників, громадських організацій, донорських організацій та ін. Протягом заходу учасниками проводилися дискусії та обговорення питань стосовно подальшої співпраці у сфері транскордонного співробітництва.

 


Переглядів: 3212
Поширень: 0