Івана КупалаБіля Вишенського озера свято розпочнеться о 18:00 з театралізованого дійства за участю професійних акторів Вінницького музично-драматичного театру ім. М. Садовського. Вистава, яка розгорнеться на березі озера, відтворить основні обряди свята та включатиме у себе ігри з глядачами. Свято сонця та води буде супроводжуватись піснями у виконанні державного ансамблю пісні і танцю «Поділля». Окрім цього купальські пісні на сучасний лад буде виконувати гурт «Ясон». Першу частину «Купальських розваг» організовує управління культури міської ради.

Після театралізованого дійства свято у Парку дружби народів продовжать відомі українські радіоведучі Андрій Романов та Юлія Бєлова. У другій частині плануються виступи як відомих вінницьких гуртів, так і популярних гостей з інших міст. Також буде організовано дискотеку, вогняне шоу, бармен-шоу, водометне шоу та розпалювання купальського вогнища. Вінничан залучатимуть до різних ігор, конкурсів та інтерактивів. Переможці отримають цінні подарунки та призи. Окрім цього організатори другої частини свята (інформаційно-розважальний журнал «Афіша» та журнал «Свадьба до и после») будуть розігрувати серед глядачів путівку до одного з мальовничих куточків України - Карпат.

Біля озера по вул. Іванова святкування Івана Купала розпочнеться також о 18:00. Театралізоване дійство із народними танцями та піснями традиційно збере біля водойми мешканців мікрорайонів Тяжилова та олійно-жирового комбінату.

Заступник Вінницького міського голови Микола Гунько каже, що останнім часом культурний рівень вінничан значно зріс. Тому до підготовки кожного свята щоразу ставляться вищі вимоги. Окрім цього, заступник мера міста повідомив, що під час святкування Івана Купала біля озер не будуть продаватись алкогольні напої, а правоохоронці слідкуватимуть за тим, щоб вінничани не розпивали принесену із собою «оковиту» у місцях масових народних гулянь. «Мені було приємно бачити, коли минулої неділі у День молоді біля Літнього театру молодь не ходила із пивом в руках, - розповідає Микола Гунько. - Мешканці нашого міста змінюються і це приємно. Ми хочемо, щоб кожне свято у Вінниці проходило цікаво, весело і без масового розпивання алкогольних напоїв».


Переглядів: 15111
Поширень: 0