Значення медичних сестер, фельдшерів та акушерок надзвичайно важливе в реалізації стратегії покращення стану охорони здоров\'я населення. Саме медсестра є обличчям кожного лікувального закладу, саме вона постійно знаходиться поряд з хворим, саме вона має постійно пізнавати непізнане і намагатися побачити не побачене. Сьогодні в нашій країні професія медичної сестри набуває певних висот, певного розвитку. Саме для розвитку медсестринства загалом і для підняття престижу професії медичної сестри проводяться конкурси професійної майстерності.

Обласний конкурс медичних сестерВже вчетверте поспіль 16 липня проводиться обласний конкурс медичних сестер. Захід відбувається за ініціативи та за сприяння Управління охорони здоров\'я та курортів обласної державної адміністрації та Асоціації медичних сестер Вінницької області «АМЕДС». Такі заходи завжди стають справжнім святом професійної майстерності, молодості, завзяття, любові до професії та краси.

Цьогорічний конкурс особливий, адже в ньому прийматимуть участь 47 учасниць з усіх районів Вінниччини, лікувальних закладів обласного підпорядкування та міста. Велике значення конкурсам професійної майстерності надає обласне управління охорони здоров\'я та курортів. Варто зазначити, що цьогорічний конкурс проходить під особистим патронатом начальника управління охорони здоров\'я та курортів Лідії Діденко.

Обласний конкурс медичних сестерЯкщо раніше у конкурсах, проведення яких ініціювала Асоціація медичних сестер Вінниччини, брали участь тільки лікувальні заклади, що є членами Асоціації, то цього року в конкурсі приймають участь представники майже всіх лікарень області. Асоціація медичних сестер Вінницької області, незмінним президентом якої є Людмила Бондарчук та курси післядипломної освіти медичних працівників, директором яких є Вікторія Кириченко приділяють велику увагу підвищенню професійного рівня середніх медичних працівників області, росту їхньої професійної майстерності, в чому неабияку роль відіграють конкурси такого рівня. Рівень та престиж подібних заходів важко переоцінити Так, минулого року переможниця обласного конкурсу професійної майстерності медичних сестер - старша медсестра приймального відділення дитячої обласної лікарні Ніна Драчук стала переможницею Всеукраїнського конкурсу.

Обласний конкурс медичних сестерЦе була перемога обласної медичної галузі, обласного медсестринства, перемога, що свідчить про найвищий рівень професійної майстерності наших медсестер, їх інтерес до роботи, прагнення постійно вдосконалюватися та піднімати рівень своєї майстерності. Цього року Вінниччина зустрічає медсестер зі всієї України, що з\'їдуться на свої професійні змагання у вересні.

З вітальним словом до всіх присутніх звернулися начальник управління охорони здоров\'я та курортів облдержадміністрації Лідія Діденко та голова обласної Асоціації медичних сестер Вінницької області, заступник головного лікаря з медсестринства обласної лікарні ім.. М.І. Пирогова Людмила Бондарчук.

Обласний конкурс медсестер включав в себе три тури – тестування на знання сан.-епід. режиму та основ сестринської справи, бліцтурнір по професійним навичкам та теоретичним знанням, демонстрація знань з практичних навичок з десмургії та невідкладних станів. Домашнє завдання показало вміння учасниць презентувати свої знання з профілактики захворювань за допомогою санітарних бюлетенів.

Обласний конкурс медичних сестерЖурі конкурсу очолила начальник обласного управління Лідія Діденко. До складу журі увійшли заступник начальника обласного управління Білоус Д.М., спеціаліст першої категорії відповідальний спеціаліст по медсестринству УОЗ та К Задорожна О.І., голова Вінницької обласної профспілки працівників охорони здоров\'я Лєта І.І., головний лікар міської лікарні “Центр матері та дитини“ Гайдуков В.О., директор обласного центру післядипломної освіти мед. працівників Кириченко В.І., обласні позаштатні спеціалісти, заступники головних лікарів з медсестринства найпотужніших лікувальних закладів. Обласний конкурс професійної майстерності став великою репетицією перед Всеукраїнським конкурсом та виявив найкращих в професії. Переможницею конкурсу стала Тетяна Марущак з гінекологічного відділення обласної клінічної лікарні ім.. М.І. Пирогова, друге місце зайняла Тетяна Костирєва з ендокринологічного диспансеру, третє місце – Світлана Козак з Бершадської ЦРЛ.

Всі учасники конкурсу отримали пам\'ятні подарунки та сертифікати.


Переглядів: 10007
Поширень: 0