Вартість реалізації цих проектів досить значна і складає близько 7 млн. грн. Проектно-кошторисна документація наразі вже виготовлена і пройшла державну експертизу.

На позачерговій сесії міської ради, яка відбулась третього вересня, депутати ухвалили рішення про внесення змін та доповнень до Програми економічного і соціального розвитку м. Вінниці на 2010 рік, у якому визначені обсяги капітальних вкладень з міського бюджету на дані проекти. «На сьогоднішній день ми приймаємо усі необхідні рішення, аби розпочати будівництво каналізаційних магістралей на П\'ятничанах та Старому місті вже у цьому році, - повідомив міський голова Володимир Гройсман. - Усі роботи, які стосуватимуться будівництва магістральних мереж, будуть профінансовані з міського бюджету. Далі, на умовах співфінансування, мешканці матимуть можливість під\'єднання приватних будинків до основних мереж».

Для довідки:

Проектом каналізування П\'ятничан передбачено будівництво трьох самопливних колекторів загальною протяжністю понад 1,5 кілометри (по вулицях Герцена, Івана Богуна та по мосту через річку Південний Буг з їх подальшим підключенням до існуючої каналізаційної мережі). Також у цьому житловому масиві буде збудовано каналізаційно-насосну станцію. Каналізування ж Старого міста у відповідності до проекту передбачатиме будівництво самопливного колектору довжиною більше кілометра по вул. 8 березня від приміщення школи з переходом через Староміський міст на вул. Свердлова та його підключенням до існуючої каналізаційно-насосної станції. А на вулиці Піонерській буде збудовано каналізаційно-насосну станцію, потужність якої становитиме майже 30 м3 стоків на добу, та напірний колектор на дві нитки.


Переглядів: 2982
Поширень: 0