Щороку до святкування День міста приєднується дедалі більше вінничан і кожен має можливість знайти собі розвагу відповідно до своїх вподобань і смаків. Гарний настрій городян був помітний неозброєним оком. Вінничани, незалежно від віку, танцювали просто неба, молодь малювала на обличчях яскраві малюнки (а найбільш популярним сьогодні малюнком боді-арту був герб міста), діти раділи розмаїттю сувенірів, іграшок та велетенських ляльок, які ходили вулицями та фотографувались з усіма бажаючими.

Карнавал на День народження Вінниці

На урочистій церемонії відкриття свята із Днем міста городян привітали перші особи міста та області. «Сьогодні місто, яке ми цінуємо, поважаємо, в якому ми народились і яке, безумовно, любимо, святкує свій День народження. Коли мене інколи запитують, як можна охарактеризувати Вінницю, я завжди говорю, що вона є надзвичайно гармонійним містом. - сказав у своєму вітальному слові міський голова Володимир Гройсман. - Я хочу сьогодні побажати усім вам добра, здоров’я, благополуччя, шаленого патріотизму та любові до нашого міста».

Карнавал на День народження Вінниці

Привітав Вінницю і вінничан із святом і голова Вінницької ОДА Микола Джига, який від облдержадміністрації подарував сертифікат на чверть мільйона гривень на благоустрій обласного центру, а також зачитав вітальну листівку від Президента України Віктора Януковича. Окрім цього повідомив, що вітання до Дня міста також передали Прем’єр-міністр України Микола Азаров та спікер Верховної Ради Володимир Литвин. «Сьогодні за оцінками експертів різних міжнародних інституцій Вінниця займає одне з провідних місць по рівню екології, наданню якісних послуг, створенню комфортних умов проживання, - зазначив Микола Джига. – І це заслуга сьогоднішнього керівництва міста – Володимира Гройсмана і його команди, які роблять все для того, аби місто було квітучим, гарним і стрімко розвивалось».

Карнавал на День народження Вінниці

Карнавал цього року відрізнявся від попередніх своєю масштабністю та яскравістю. Святкової ходою крокували під запальну музику більше чотирьох тисяч учасників. Танцюристи, актори, спортсмени, студенти, циркові артисти, актори на ходулях і прості вінничани, які одягнули цікаві костюми, - створили атмосферу однієї великої сім’ї та наповнили місто неймовірно позитивним настроєм.

Карнавал на День народження Вінниці

А ще у цей день у сквері імені Козицького було відкрито пам’ятник першому вінницькому архітектору Григорію Артинову, працювали інтерактивні майданчики різних епох, городяни співали караоке з Ігорем Кондратюком, із задоволенням одягали карнавальні капелюхи та маски (які могли змайструвати власноруч), слухали різних виконавців, брали участь у конкурсах та розвагах на знання історії міста.

Відкриття пам\'ятнику архітектору Артинову


Переглядів: 12008
Поширень: 0