21 вересня у Львові відбулися загальні збори Асоціації «Енергоефективних міст України», за підсумками якого Вінниця увійшла до складу членів Асоціації. Цього ж дня відбулось урочисте підписання «Угоди мерів» за участю комісара з питань енергетики Європейського Союзу Гюнтера Еттінгера.

Проекти, які розробляються з допомогою Асоціації «Енергоефективних міст України», отримують фінансову підтримку з боку Європейського Союзу. Тому членство в ній для Вінниці буде не лише корисним, але й вигідним. На рівні Асоціації проходять тренінги, навчальні семінари та розробляється план дій з підвищення ефективності спожитої енергії. Також відбуваються тренінги щодо складання паспортів енергоефективності міст, які охоплюють усі галузі енергокомплексу.

Цьогоріч, у вересні, «Угоду мерів» підписали ще майже дві тисячі голів територіальних громад. До їх числа увійшла і Вінниця. «Ціль даної угоди - добровільне зобов\'язання територіальних громад до 2020 року зменшити викиди шкідливих речовин (СО2) в атмосферу на 20%, - говорить заступник Вінницького міського голови Володимир Кістіон. - Ця угода є першою, в якій Європейський Союз звернувся на рівні місцевих територіальних громад (до цього часу завжди працював із центральними органами виконавчої влади)».

За словами Володимира Кістіона, за допомогою «Угоди мерів» можна буде максимально ефективно реалізувати питання зменшення викидів шкідливих речовин в атмосферу, вирішувати питання охорони довкілля і природного середовища, а також ефективно використовувати енергоресурси.


Переглядів: 4298
Поширень: 0