Будь-який ювілей – це час підбивати підсумки і ставити нові завдання. У рамках підготовки до відзначення 90-ї річниці у Вінницькому будівельному технікумі відбулося одразу дві урочисті події: відкриття оновленого музею історії закладу та дошки пошани на честь відмінників технікуму. Традиційну червону стрічку перерізали ідейний натхненник музею, директор технікуму В’ячеслав Шатило та випускник 1959 року, заслужений будівельник України Ігор Старинець. Музейна кімната, створена спільними зусиллями викладачів та студентів, містить матеріали, починаючи з 20-х років минулого століття. Тут і фотокартки перших учнів та учителів закладу, перші документи, макети. Під час вступної кампанії у цьому приміщенні працюватиме приймальна комісія. Загалом, за словами директора технікуму, призначення цього музею багатопрофільне.

За майже столітню історію свого існування Вінницький будівельний технікум дав путівку в життя понад 40 тисячам своїх вихованців. Серед них - міністри, політики, депутати, громадські діячі, а також відомі особистості нашого міста, чиї фото також можна побачити в музеї. Окрема сторінка присвячена викладачам і студентам технікуму, котрі брали участь у Великій Вітчизняній війні.

Стенд, який прикрашають портрети найуспішніших студентів закладу, мають честь відкривати відмінники технікуму та світила будівельної справи. До речі, на ньому є вільні місця, відтак, кожен студент теперішній і майбутній зможе поповнити престижну ланку першості Вінницького будівельного технікуму.


Переглядів: 8652
Поширень: 0