Як і 9 грудня 2007 року, - коли відбулась перша спроба захоплення Будинку Побуту, який є муніципальною власністю, - будівельні паркани 18 січня встановлювались вночі. Однак цього разу їх встановлювали і перед будівлею, і у дворі за нею. Мотивація – начеб-то будівля знаходиться в аварійному стані і загрожує безпеці перехожих. Побільшало і охоронців з боку фірми, яка вважає себе власником будівлі – сьогодні їх було вже близько 25 осіб. Зі слів представників ТОВ «Диженю плаза» та охоронців, їм не було відомо, хто вночі ставив паркан навколо будівлі. Представники «Диженю плаза» повідомили, що їхня фірма перебуває у трудових відносинах із охоронцями, однак за наявною інформацією ці охоронці є працівниками ТОВ «Грифон ЛТД» м. Дніпропетровськ.

Окрім встановлення будівельних парканів відбулося зламування приміщень орендарів на першому поверсі Будинку Побуту. Станом на 9:30 будівельні паркани були демонтовані, а бійці спецпідрозділу «Беркут» забезпечували доступ до будівлі орендарів.

У мерії переконані, що в даних діях є ряд грубих порушень, зокрема: це невиконання ухвали суду, яка забороняє проведення будь-яких будівельних робіт ( а встановлення будівельних парканів вже можна кваліфікувати як початок таких робіт); вчинення будь-яких дій, що перешкоджають доступу до приміщення орендарів та споживачів послуг, інші порушення. Заступник міського голови Володимир Слишинський зауважує, що є інформація, за якою дії та схеми спроб захоплення Будинку Побуту аналогічні тим, за якими намагались привласнити землю та майно 45-го заводу. «За нашою інформацією, за цим стоять одні і ті ж самі люди», - каже Володимир Слишинський, - Міська рада буде жорстко ставити питання про прискорення процесу розслідування кримінальної справи, яка була порушена за фактом незаконного привласнення комунальної власності. Окрім того, будемо ставити питання щодо порушення кримінальної справи щодо невиконання ухвали Ленінського районного суду, яка зобов’язує ТОВ «Диженю плаза» та інших фізичних та юридичних осіб забезпечити доступ до будівлі орендарям та споживачам побутових послуг».

Довідка: 9 грудня 2007 року було здійснено першу спробу захоплення Будинку Побуту. 10 грудня депутатський корпус Вінниці на позачерговій сесії міської ради назвав такі дії зухвалою спробою привласнення майна територіальної громади міста. Було прийнято рішення звернутись до Президента України Віктора Ющенка, аби він узяв цю ситуацію під свій контроль (див. архів новин на офіційному сайті міської ради vmr.gov.ua від 10.12.2007 р. «Мерія Вінниці відбила рейдерську атаку», від 13.12.2007 р. «На Вінницький Будинок Побуту накладено арешт»).


Переглядів: 3700
Поширень: 0