З літа 2010 року в місті діє Програма проходження практики студентів різних ВУЗів у виконавчому комітеті Вінницької міської ради та комунальних підприємствах Вінниці. Її ініціатором виступив міський голова Володимир Гройсман. У такий спосіб молоді та перспективні фахівці матимуть можливість показати свої знання та вміння на практиці та ознайомитись із роботою органів місцевого самоврядування. Окрім цього, талановиті практиканти можуть бути зараховані до кадрового резерву виконавчих органів міської ради і за наявності вакансії влаштуватись на роботу.

Днями завершилось перше стажування в рамках Програми. За підсумками якого студенти презентували власні проекти, які спрямовані на вирішення деяких проблем, що існують в обласному центрі. Із роботами молодих фахівців знайомились міський голова Володимир Гройсман та його заступники, секретар міської ради Сергій Моргунов та начальники різних управлінь міськради.

Результатами своїх досліджень та напрацювань із керівництвом міста ділилось чотири студенти-практиканти - Ольга Леонова, Юлія Танасієнко, Валерія Твєрітінова та Максим Студілко. Жодна презентація не залишила байдужими учасників засідання і по завершенню кожної відбувалась жвава дискусія.

Ольга Леонова, студентка Вінницького національного технічного університету, досліджувала тему переведення котельні по вул. Пирогова,107 на альтернативний вид палива (відходи деревини). Вона аргументувала доцільність реорганізації роботи саме цієї котельні та надала розрахунки, які підтверджують економію коштів у разі використання щепи замість природного газу.

Юлія Танасієнко, випускниця технічного університету, представила проект по реконструкції площі Привокзальної у місті Вінниці. В університеті вона здобувала спеціальність «Міське будівництво та господарство», а практику проходила в управлінні містобудування і архітектури міської ради. Тема реконструкції площі Привокзальної, яка є обличчям міста, також викликала активне обговорення. Але в цілому проект визнано вдалим і професійно виконаним.

Іще одна випускниця Вінницького технічного університету Валерія Твєрітінова намагалась переконати присутніх у доцільності модернізації старих п\'ятиповерхових житлових будинків, так званих «хрущівок». Вона проаналізувала можливість та фінансові затрати на будівництво на їхньому місці нових багатоповерхівок і дійшла висновку, що це непосильний проект ні для міського, ні для державного бюджету. Тому залишається доцільним модернізувати старі будинки і оновити їх з допомогою сучасних, новітніх технологій. Результатом обговорення цієї теми стало доручення міського голови Володимира Гройсмана управлінню житлового господарства застосувати цей проект на практиці шляхом модернізації однієї з вінницьких «хрущівок». «Наші «хрущівки» безумовно потрібно реконструювати, - говорить мер Вінниці. - Тому нам варто визначити експериментальний будинок, мешканці якого дадуть згоду на будівництво мансарди, реконструкцію і утеплення фасадів, ремонт внутрішньобудинкових мереж, і модернізувати його у сучасну і комфортну багатоповерхівку».

Останнім доповідачем став студент Вінницького торговельно-економічного інституту Максим Студілко. На сьогоднішній день Максим очолює Вінницький міський осередок національної скаутської організації України "Пласт". І його робота була присвячена саме цій темі. Молодий активіст «пластунського руху» розповів про важливість такого виховання у становленні дітей та молоді і висловив сподівання, що цей рух з допомогою влади буде розвиватись у місті та області.


Переглядів: 3926
Поширень: 0