візит шведської делегації7 грудня в рамках проекту співробітництва та згідно спільно погодженого плану дій керівництва МНС України і Шведського цивільного агентства з надзвичайних ситуацій, Вінницьке вище професійне училище цивільного захисту відвідала шведська делегація на чолі з керівником проекту Пером Хультманом та представниками центрального апарату МНС України.

Метою перебування було ознайомлення гостей з системою підготовки кадрів в системі МНС України на базі Вінницького вищого професійного училища цивільного захисту та Головного управління МНС у Вінницькій області. Перший день перебування у місті над Бугом гості із зарубіжжя розпочали з візиту до Вінницького вищого професійного училища цивільного захисту. Начальник училища полковник служби цивільного захисту Микола Говорущак познайомив шведських колег зі структурою, обсягом і змістом підготовки працівників робітничих професій та навчально-матеріальною базою училища.

Делегація проявила неабиякий інтерес до проблем розвитку вищої та професійно-технічної освіти в нашій системі. Під час зустрічі відбулось обговорення подальших перспектив співпраці та можливостей навчання представників системи МНС України у Швеції.

візит шведської делагаціїНа завершення першого дня перебування на Вінниччині, гості побували в живописному куточку обласного центру - Національному музеї-садибі М.І. Пирогова, відвідали будинок, в якому проживав відомий вчений та церкву-некрополь, де з 1882 року покоїться забальзамоване тіло видатного хірурга.

Другий день для представників Шведського цивільного агентства з надзвичайних ситуацій розпочався з візиту до Головного управління МНС у Вінницькій області. Співробітники відомства ознайомили їх з аварійно-рятувальною технікою, що дислокована в ПДПЧ-1 міста Вінниці, музеєм пожежно-рятувальної служби. Також іноземна делегація зустрілась з керівництвом ГУ МНС та переглянула документальний фільм про структуру і діяльність підрозділів ГУ МНС у Вінницькій області. У свою ж чергу колеги з-за кордону поділились власним досвідом та принципами роботи швецьких оперативно-рятувальних служб. Загалом іноземці залишились задоволені візитом до Вінниці. За їх словами, за два дні перебування все цікаве побачити вкрай неможливо, але загальне позитивне враження про місто, мешканців та вінницьких рятувальників залишиться у пам’яті надовго.
 


Переглядів: 6515
Поширень: 0