На заході були присутні різні сектори громадськості: влада, бізнес, засоби масової інформації та громадські організації. Розпочалась конференція з вітального слова почесного члена БФ «Подільська громада» Вінницького міського голови Володимира Борисовича Гройсмана. Він розповів про важливість такої структури як фонд місцевих громад, який акумулює кошти з різних джерел для вирішення різних проблем місцевих жителів та міста. Очільник міста розповів про велику роль благодійництва у нашому суспільстві, адже для когось одна сума є незначною, а для іншого - життєво необхідною. Після вступу міського голови виконавчий директор Андрій Дручинський звітував про роботу фонду за 2010 рік.

Про гарну роботу та співпрацю з фондом поділилась і голова громадської організації «Гармонія» та засновник «Подільської громади» - Раїса Панасюк. Також зі словами вдячності виступила Катерина Шундровська, директор ДНЗ № 51, яка розповіла про спільно-реалізований проект «Громадська «толока» для ДНЗ «Колоска».

Цьогоріч також розпочався і триває проект «Комп\'ютер другу», який полягає у зборі застарілої, але робочої комп\'ютерної техніки, для подальшої передачі її людям з обмеженими фізичними можливостями. Завдяки цьому проекту упродовж року було зібрано вісім комп\'ютерів, чотири з яких вже передані людям з особливими потребами. На сьогоднішній день ще 13 людей з обмеженими фізичними можливостями подали заявки та чекають на комп\'ютери. 2010-й рік запам\'ятається і стартом проекту «Повноцінний успіх». Під час його реалізації було випущено методично-інформаційний збірник для людей з обмеженими фізичними можливостями та диск з фільмом про успішних людей з особливими потребами.

За словами виконавчого директору БФ «Подільська громада» Андрія Дручинського, наступного року планується втілити у життя багато нових ідей. «Одним із пріоритетних проектів, які ми плануємо зреалізувати, є програма «В ім\'я життя!», - розповів Андрій Дручинський. - Цей проект дасть можливість надавати фінансову допомогу на лікування городянам, які її потребують». Директор фонду також запевнив, що матимуть продовження й ті програми, які вже діють. Так, наприклад, акцію «Епідемія доброти» активісти фонду планують наступного року поширювати й в інших містах України.

«Мені дуже імпонує девіз Благодійного фонду: «Ми допомагаємо тим, хто допомагає іншим», і ця допомога є досить відчутною, адже «Подільська громада» є тією основою, на яку можна покластися, - зазначив під час конференції міський голова Володимир Гройсман. - Дуже хотілося б, аби у наступному році усі заплановані програми були реалізовані. Я запевняю, що особисто усіляко підтримуватиму такі проекти. І щиро запрошую усіх небайдужих приєднуватися до таких благодійних акцій, як, зокрема, «В ім\'я життя!», адже спільними зусиллями ми зможемо врятувати не одне життя».

Благодійникам та меценатам, які долучались до заходів фонду були вручені подяки. На завершення учасниця фестивалю «КОТ», який був проведений БФ «Подільська громада», Вероніка Пінчук заспівала для всіх присутніх пісню. Конференція проходила у теплій та дружній атмосфері. По закінченню на гостей чекала неформальна бесіда та фуршет.

БФ «Подільська громада» ще раз висловлює усім подяку: волонтерам, представникам влади, бізнес-структурам, засобам масової інформації, громадським організаціям та друзям за спільно реалізовані проекти та заходи. Адже саме вони сприяють розбудові громадянського суспільства та підвищенню позитивного іміджу нашого міста. Маємо надію на подальше спілкування та співпрацю.


Переглядів: 4632
Поширень: 0