Фінальною грою у міському палаці мистецтв "Зоря" закінчився 48-й сезон КВН у Вінниці. Так, саме через два роки гра веселих та накмітливіших у нашому місті буде святкувати свій перший ювілей. Це унікальне досягнення, яке не має аналогів в історії планети КВН.

Сезон 2010 року розпочався по традиції з фестивалю "Святий Валентин на КВНі". Саме під час цього дійства до Дня закоханих уже багато років під ряд іде відбір команд до Відкритого Чемпіонату Вінниці на призи міського голови Володимира Гройсмана. На фестивалі з більше ніж півсотні команд було відібрано 12, які на протязі року у чотирьох турах визначали четвірку фіналістів.

Євгенія Михалівна Амосова - мама вінницького КВНуНавіть не зважаючи на карантин з приводу грипу зал "Зорі" набився вщент і всім відомі слова гімну КВН "снова в нашем зале нет пустого места" справдилися на всі 102%. Ведучий Євген Майданик запрошує на яскраво по новорічному оздоблену сцену команди наших земляків "Мерзавчик", "неВинница" та "Збірна торгового". Їм опонує команда гостей із Одеси "Фу, жара! Вчера прохладней было". В журі поважні люди з багатолітнім досвідом сцени та перемог на ній на чолі з "мамою" вінницького КВН Євгенією Михалівною Амосовою. Цій жінки більше ніж сім десятків років і більшість з них було віддано дітям. Незважаючи на поважний пенсійний вік вона і сьогодні ставить чудові вистави у школі "Аист".

Михайло ЮкішАле повернемося до подій на сцені. Мотивація і бажання перемогти у кожної з команд мали свої вагомі аргументи. Збірна команда "вінницьких дворів і підворіть "Мерзавчик"" заради такої події навіть одягла піджаки та краватки. А до команди ветеранів "неВинница" з польського міста Вроцлав приїхав і приєднався один з їх найкращих акторів Михайло Юкіш.

Першими розігріти залу вийшли збірники торгового інституту. За багатолітню історію цього поважного закладу ще ні одна команд майбутніх "працівників прилавка" не вигравала першість Вінниці. І ось така нагода...

Та такий вже фарт "Збірної торгового" - незважаючи на те, що заради них на сцену вийшли найкрутіші "вінницькі перці" Олександр Теренчук та Дмитро Голубєв, розпочинають вони не найкращим чином. І після першого конкурсу маститі одесити їх випереджають майже на цілий бал. Хлопці та дівчата не опускають рук і уже в розминці ліквідують дві десятих наданого гандикапу.

Третім конкурсом був конкурс відео. Редактори дали командам завдання не з простих: потрібно було придумати та зняти мюзикл на чотири хвилини. І тут зі "Збірною торгового" змогли на рівних змагатися лише хлопці з команди "Мерзавчик". Останні трохи несподівано для всіх виграли ще і четвертий імпровізаційний конкурс, за умовами якого потрібно було показати святкування Нового року на робочому місті та ще по ходу дії зобов\'язані були вмотивовано вставити у сценарій наче випадково присутній на сцені... пилосос. Одесити показали, як святкує мер міста, "неВінниця" - міліціонерів та їх клієнтів у спец приймальнику, "Збірна торгового" - підприємці, що вирощують гриби. Команда ж неформалів показали свято таксиста.

Добре капітан "Мерзавчика" Діма Коломеєць зіграв і капітанський. Він отримав від журі таку ж суму балів, що і улюбленець публіки лідер "Збірної торгового" Олексій Юнусов. Це дозволило перед останнім конкурсом виділити двійку безсумнівних лідерів: студенти торгового і неформали. "Корона Міс" дісталась Ірині БраницькійОдесити і "неВінниця" далі боролися лише за бронзу чемпіонату. Скажемо наперед, що вона дісталася гостям.
За умовами останнього конкурсу "Фірмове блюдо" в ньому можна було показувати номери, які Артем Баланюк (команда "Женя")команди написали на протязі всього сезону. Але "Збірна торгового" вирішила ризикнути і винести на суд глядачі та журі зовсім новий номер. Ризикнула і перемогла! Саме їм заступник мера Валентина Балицька під звуки We Are The Champions від імені мера вручила головний приз - ноутбук. Не залишились без призів і інші команди фіналістів. Всі вони поповнили свій арсенал новенькими цифровими фотокамерами. Були також нагороджені і найкращий капітан сезону 2010 та переможці у почесних номінаціях "Міс Гумор" та "Містер Гумору". За результатами всіх ігор сезону кращим капітаном був визнаний студент ВНТУ Артем Баланюк (команда "Женя"). "Корона Міс" дісталась Ірині Браницькій, а пару їй склав Михайло Юкіш.

Поздоровляємо "Збірну торгового" з першим чемпіонським титулом, який вони завоювали для своєї "альма матер"!

Дякуємо постійним партнерам ліги Вінни(ця) Пух ТМ "Караван" і "Солодка Мрія" за розуміння та підтримку молодіжного руху.

Результати фіналу за протоколом:

 

  • "Збірна торгового" 7,6 7,0 8,2 6,8 8,0 8,6 46,2
  • "Мерзавчика" 7,0 6,8 7,8 7,8 8,0 6,8 44,2
  • "Фу, жара!" 8,4 6,8 7,0 6,8 6,4 7,6 43,0
  • "неВінниця" 7,6 6,8 6,8 6,6 7,8 6,6 42,2


Переглядів: 5915
Поширень: 0