Депутати Вінницької облради у вівторок на сесії надали згоду на передачу в оренду цілісного майнового комплексу КП "Аеропорт Вінниця" та оголосили про підготовку умов конкурсу інвесторів. "Рішення прийнято попереднє. У документ ще вноситимуться зміни щодо умов участі інвесторів у конкурсі та, власне, умов оренди", - уточнив голова Вінницької облради Сергій Татусяк.

Зокрема, за попередніми умовами інвесторам пропонується термін дії договору оренди 25 років із можливістю продовження. Обов\'язковим також є збереження профілю підприємства із забезпеченням авіаційних перевезень пасажирів, багажу, пошти та вантажів шляхом відновлення регулярних всеукраїнських та міжнародних рейсів. За умовами оренди інвестор має протягом 36 місяців з моменту підписання договору вкласти в об\'єкт не менше 38 млн гривень.

КП "Аеропорт "Вінниця" (Гавришівка) є спільною комунальною власністю територіальних громад Вінницької області. Розташований у 7,5 км на схід від залізничної станції м. Вінниця. Довжина бетонної злітної смуги - 2,5 км. Аеропорт придатний для експлуатації літаків цілий рік без обмежень і цілодобово. Регулярні рейси виконувалися до 1999 року, далі аеропорт працював, приймаючи лише окремі чартери.

За період 2008-2010 років проведено ремонт частини будівель аеровокзального комплексу аеропорту "Вінниця", пропускною спроможністю 150 осіб/годину, облаштовано пункт пропуску через державний кордон України, підібрано та сертифіковано персонал. На сьогодні проводиться відновлювальний ремонт злітно-посадкової смуги. У концепції відновлення повноцінного життя аеропорта Вінниця розглядається як найближчий і найзручніший шлях хасидів до пам\'яток Умані, Бердичева, Кам\'янця-Подільського та інших міст, а також для авіарейсів з Вінниці та прилеглих областей до Польщі.

Протягом 10 місяців поточного року перевезено 2600 осіб, у 2011 році планується - близько 10 тис. Вивчаються можливості здійснення рейсів до Москви, Анталії та Тель-Авіва.


Переглядів: 3503
Поширень: 0