Номери своїх майбутніх квартир і поверх, на якому вони знаходитимуться, дізналось 39 вінничан. 12 учасників програми, які подали заявки на участь у програмі «Муніципальне житло м. Вінниця», на жеребкування не з\'явилось. У першому етапі розподілено 26 однокімнатних і 13 двокімнатних квартир.

Розподіл квартир шляхом жеребкування та в присутності представників профспілок вже став традиційним. Цей метод передбачає публічну систему, яка унеможливлює будь-які зловживання під час цього процесу з боку чиновників. Вінницький міський голова Володимир Гройсман повідомив, що під час розподілу квартир саме у такий спосіб у першому муніципальному будинку від вінничан не було жодних нарікань. Тому було прийнято рішення продовжити таку практику й надалі. «Для нас є принципово важливо, щоб жоден чиновник не приймав рішення про те, хто буде брати участь у програмі і яку квартиру кому виділити, - говорить очільник міста. - Все відбувається публічно і під пильним контролем профільних профспілок».

106-квартирний будинок по вул. Смирнова матиме 10 поверхів. На першому - розмістяться офісні приміщення, всі інші займуть одно- та двокімнатні квартири. Середня площа однокімнатних квартир, яких в цьому будинку буде 46, складатиме 44,54м2, а двокімнатних - 71 м2, їх, згідно проекту, буде 60.

Перший внесок, який повинні сплатити учасники Програми, складає 30% від вартості житла. Люди, які під час жеребкування уже дізнались номер свої квартири та її площу, уже можуть укладати відповідні договори та здійснювати платежі.

Квартиру у другому муніципальному будинку можна придбати також у кредит, який надаватиме постійний партнер Програми банк «Аркада». Приємною новиною є те, що цього разу знижено ставку іпотечного кредиту, яка коливатиметься в межах 15-17% (минулого разу вона становила 19%).

Незабаром відбудеться другий етап жеребкування і решта претендентів на купівлю муніципального житла також дізнаються, яка у них буде квартира. Вже до кінця поточного року планується завершити будівництво другого муніципального будинку. Його здача в експлуатацію має відбутись у грудні 2011-го.


Переглядів: 5296
Поширень: 0