Студенти нашого університету знову епатували Росію своїми успіхами в галузі веб-дизайну та комп’ютерної графіки.

Уже всьоме в Архангельську відбувся міжнародний молодіжний фестиваль інформаційних технологій «ІТ-Архангельськ», який складається зі студентської командної олімпіади з програмування та конкурсу комп\'ютерних робіт в галузі мультимедіа технологій.

Нині фестиваль здивував багатством прояву та втілення комп\'ютерних технологій. Програмісти, дизайнери, фотографи, студенти, геймери — усі, хто захоплюється комп\'ютерною технікою і технологіями, змагалися у чесній боротьбі за звання найсильнішого в різних галузях віртуального світу. Взяти участь в конкурсі міг будь-який студент або школяр віком від 14 до 23 років.

Архангельський фестиваль став дипломантом програми «100 кращих товарів Росії» і визнаний одним з найпрестижніших у Федерації. Завдяки фестивалю студенти та учні отримали реальну можливість підвищити свій професійний рівень. Не дивно, що вже сьомий рік поспіль у фестивалі беруть участь студенти з різних країн світу.

Насамперед про організатора конкурсу. Це один з найбільших ВНЗ на європейській півночі Росії, дійсний член Євразійської асоціації університетів — Поморський державний університет імені Михайла Ломоносова. В університеті, який нагороджено орденом «Знак пошани», навчається понад 14 000 студентів. Сьогодні в ПГУ на 19 факультетах і 57 кафедрах у чотирьох містах Архангельської області ведеться підготовка за 54 спеціальностями.

Мета фестивалю, як і в минулі роки, полягала у виявленні та об\'єднанні інтелектуальної та творчої молоді, яка цікавиться сучасними інформаційними технологіями.

На нинішній конкурс комп\'ютерних робіт зареєструвались 374 учасника з 35 міст. Конкурс проводився за номінаціями «Двовимірна растрова графіка», «Двовимірна векторна графіка», «Web-дизайн», «Тривимірна графіка», «Двовимірна анімація», «Тривимірна анімація», «Відеоролик», «Відеофільм», «Інтерактивний додаток» і «Комп\'ютерна гра». Для виявлення кращих проектів у кожній номінації оргкомітет сформував незалежне журі, до якого залучалися фахівці — професіонали і представники сфери інформаційних технологій.

З тридцяти призових місць восьми номінацій — сім завоювали студенти ВНТУ. Це гучна перемога, яка, безумовно, суттєво вплине на рейтинг нашого університету. Слід зазначити, що в минулому році студенти ВНТУ отримали три перемоги. Якщо така позитивна тенденція зростання кількості перемог продовжиться, то ВНТУ в конкурсі комп\'ютерних робіт в галузі мультимедіа технологій доведе нашу перемогу до розгромної. У нас є для цього багато підстав. Насамперед, ми не брали участі в кількох номінаціях, хоча і маємо вагомі наробки. З іншого боку, серед переможців — більшість студентів третього курсу, які ще мають резерви для професійного зростання і, безумовно, не залишаться без опіки викладачів, що свій досвід спрямують на поглиблення їхніх знань. Крім того, команда програмістів ВНТУ, яка не брала участі командній олімпіаді з програмування, наступного року просто «вимушена» перемогти, оскільки є досить потужною і досвідченою.

А забезпечили переможний тріумф свого ВНТУ в Росії:
номінація «Комп\'ютерна гра» —
Віталій Левицький (керівник — кандидат технічних наук, доцент Д.Т.Обідник) — 1 і 3 місце;

Олег Кузик (керівник — кандидат технічних наук, доцент В.В.Войтко) — 2 місце;
номінація «Тривимірна графіка»:

Денис Неживенко (керівник — доктор технічних наук, професор О.Н.Романюк) — 1 і 2 місце;
номінація «Web – дизайн»:

Артем Роздорожнюк (керівник — кандидат технічних наук, доцент Д.І.Кательников) — 1 місце. До речі, у цій номінації 5 робіт студентів ВНТУ увійшли до десятки кращих.

Номінація «Тривимірна графіка»:
В\'ячеслав Мальований (керівник — доктор технічних наук, професор О. Н.Романюк) — 1 місце.

Досить вдало в номінації «Двовимірна анімація» виступила Анастасія Яровенко. Вона є студенткою першого курсу Інституту АКСУ нашого університету. Настя подала на конкурс відразу аж три роботи. І хоча не стала призером, але її «подих в спину» вже відчули переможці з Росії.

Роботи призерів конкурсу можна подивитися на офіційному сайті фестивалю http://itfest.pomorsu.ru/gallery2010.


Переглядів: 3853
Поширень: 0