Це вагони типу "Міраж", які близько 40-а років відслужили у місті Цюріх.

З такого приводу до Вінниці приїхала делегація зі Швейцарії. Гості на власні очі хотіли побачити хід проекту у нашому місті.

- Вінниця звернулася до нас про співпрацю і наша сторона погодилася, - каже консультант проекту швейцарських трамваїв у Вінниці Мартін Хефлігер. - У вашому місті підходяща колія - завширшки 1 метр. Отже така, як і в Швейцарії. Нині Цюріх оновлює склад трамвайного депо, і старі трамваї уже в надлишку. Вагони типу "Міраж" - найстаріші у його депо. Зараз місто купує нові. Уже придбали близько 20 трамваїв. Щороку купують по два. Звісно, нині вагони дорогі. Один коштує близько 1,2 мільйона євро. Вінниця поки що не може дозволити собі їх, тому ми вважаємо, для вашого міста згодяться цюріхські трамваї, які, впевнений, прослужать ще років 10-15.

До речі, у Швейцарії трамвай - найпопулярніший і найшвидший вид громадського наземного транспорту. Чимало мешканців, за словами пана Хефлігера віддають йому перевагу, бо на авто містом пересуватися інколи виходить довше. Проте "давки" у трамваях, як то звичним є для українців, там немає.

- Вагони просторі. "Міраж", залежно від потягу, удовжину від 26-и до 47-и метрів. Посадкових місць - 47, ще 110 - стоячих. Тому усім місця вдосталь, - пояснює Мартін Хефлігер.

Втім, поки що Вінницьке трамвайне депо обмежилось пробним пуском "Міражів" до Барського шосе. Начальник депо Ігор Кравченко пояснив це тим, що зараз вагони ще не повністю приведені до потрібного вигляду. Їх ще будуть фарбувати та втановлять цифрове інформаційне табло.


Переглядів: 4195
Поширень: 0