В обласній лікарні ім.М.Пирогова відкрито сучасне відділення гінекологіїГінекологія – важлива складова охорони здоров’я. Адже вона стоїть на захисті материнства і дітонародження, значно впливає на демографічну ситуацію в державі. Останніми роками влада приділяє посилену увагу до розвитку цієї медичної галузі.

Саме на цьому акцентував увагу голова облдержадміністрації Микола Джига під час відкриття оновленого гінекологічного відділення у обласній клінічній лікарні ім. М.Пирогова. Його капітальний ремонт розпочався восени 2010 року (при цьому відділення продовжувало свою діяльність). Вартість проведених робіт становить 800 тис. грн. Відділення приймає до 1400 пацієнтів щороку, за якими слідкують 8 лікарів, 18 медсестер та 16 молодших медичних працівників.

В обласній лікарні ім.М.Пирогова відкрито сучасне відділення гінекологіїГоловний лікар закладу Олександр Жупанов показав голові облдержадміністрації результати проведених робіт. Микола Джига оглянув палати хворих (відділення розраховане на 50 ліжок), кабінети ранньої діагностики, оглядові, перев’язувальні, процедурні приміщення, і поспілкувався з медичним колективом.

«Всі роботи проведені на найвищому рівні. Це зразок справжнього європейського відділення, яке нічим не поступається їх колегам у США, чи Ізраїлі, - зазначив Микола Джига. - Відтепер, гінекологічне відділення, маючи добрий кадровий потенціал, необхідне медичне обладнання, і оновлене приміщення, підвищить ефективність лікування та профілактики серед хворих».

В обласній лікарні ім.М.Пирогова відкрито сучасне відділення гінекологіїНа даний час ще 8 відділень лікарні чекають на проведення капітального ремонту. «Я думаю, що ми зможемо віднайти у бюджеті 1,5-2 млн. грн. для цих робіт» - підкреслив Микола Джига.

Спілкуючись із журналістами він зазначив, що в галузі охорони здоров’я давно назріла пора реформ, і проведення оголошеної медичної реформи на базі 3 областей нам дійсно необхідне.

Що ж стосується завершення будівництва хірургічного корпусу клінічної лікарні ім.М.Пирогова, то на разі до корпусу, що будується, підводяться комунікації, роботи тривають щоденно, і вже до квітня планується включити і одну гілку опалення

 


Переглядів: 15599
Поширень: 0