Найкращі європейські традиції в Україні набирають популярності у нашому місті. В лютому пройдуть Вінницькі студентські бали. Щорічний студентський бал міського голови, який проходить четвертий рік поспіль, вже настільки сподобався вінницьким студентам, що охочих потрапити на бал набагато більше, ніж може вмістити будь-який найбільший ресторан.

Тому в цьому році за ініціативою самих студентів та підтримкою навчальних закладів і міської ради студентські бали триватимуть цілий місяць. Формат і програму кожного студентського балу визначають самі студенти, орієнтуючись на найкращі бальні традиції.

В країнах Європи бали проводяться з 1385 року. Широке розповсюдження бали в Європі отримали під час правління у Франції Марії Медичі, сучасну форму бали отримали в часи Людовіка XIV. В Російській імперії бали започатковані Петром І. В 21 сторіччі бали отримали нову популярність.

Головним балом Європи є Віденський оперний Бал. Він проходить у середині лютого і збігається з святкуваннями австрійських карнавалів та маскарадів.

В палаці Хофбург (Відень) - нині резиденції президента та Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) - проходить Імператорський бал.

Одним із найулюбленіших балів є Бал «Віденський каприз».

В Європі проводяться бали різних видів і тематик. Одними із найпоширеніших суспільних балів є такі, що збирають колег за професіями.

Найпомітнішими є Бал Юристів, Бал Банкірів, Бал Лікарів, Бал Журналістів.

Цукерковий бал демократичним шляхом обирає свою королеву. Після «коронації» Її Величність зважують і нагороджують горою насолод - відповідно до показань ваг.

Готель «Хілтон» дає Бал Магів, де кращі чарівники-ілюзіоністи з усього світу змагаються в своєму мистецтві.

Найбільш мальовничий Бал Художників. Гості одягаються в театральні костюми, танцювальні зали прикрашають карнавальні декорації. Власник найбільш оригінального й одночасно найдешевшого костюму проголошується королем балу. І, зрозуміло, одержує приз.

В багатьох країнах Європи проводять Бал Закоханих. На бал із задоволенням приходять дівчата і хлопці, аби освідчитись в коханні один-одному в романтичній атмосфері.

Вінниця запроваджує гарну традицію – протягом лютого проводити Студентські бали у вищих навчальних закладах міста, а початок весни 1 березня відзначати Студентським балом міського голови.

На цей бал мають право потрапити найкращі, найталановитіші та найактивніші студенти. Найбільшу кількість запрошень отримають студенти за рекомендаціями навчальних закладів, як винагороду за відмінну успішність, громадську роботу та творчу діяльність. Право потрапити на бал 1 березня отримають також Король і Королева кожного студентського балу навчальних закладів, окрім того 40 запрошень (для 20 дівчат та 20 юнаків) отримають переможці інтернет-голосування на сайті Вінницької міської ради.

Як повідомив начальник відділу у справах сім’ї, молоді та туризму Вінницької міської ради Руслан Анфілов, ще однією умовою, щоб потрапити на бал є суворий дрес-код. Для панянок – вечірні та бальні сукні, елегантні костюми та фраки – для їх супутників. На свято будуть запрошені представники вінницьких мас-медіа, які обиратимуть серед юнаків та дівчат короля та королеву Четвертого студентського балу. Самі ж студенти - обиратимуть Міс та Містера Вишуканість.

Вперше музичну атмосферу на студентському балу будуть створювати у живому виконанні одразу три колективи: камерний оркестр «Арката», оркестр «Вінбенд»та гурт "Perfect". Танцювальний колектив «Грація» напередодні обіцяє провести танцювальні майстер-класи для всіх охочих.

Додаткову інформацію можна отримати у відділу у справах сім’ї, молоді та туризму, тел.59-52-82.
 


Переглядів: 6681
Поширень: 0