Вінниччину відвідав Міністр охорони здоров‘я України Ілля ЄмецьВідповідно до програми візиту у супроводі голови облдержадміністрації та голови обласної ради Ілля Ємець ознайомився з роботою ФАПу с. Жежелів Козятинського району. Завідуюча ФАПу Зоя Орищук проінформувала про роботу медичного закладу, діяльність якого є життєво необхідним для сільської громади. Адже 70% жителів - пенсіонери і люди похилого віку, яким досить часто потрібна первинна медична допомога. Користуючись нагодою сільський голова звернулась з проханням про допомогу шестимісячному хлопчику, який народився з вадами серця та потребує операційного втручання. У відповідь на це Ілля Ємець запропонував особисто прооперувати дитину.

У рамках робочої поїздки Міністр охорони здоров‘я України відвідав Черапашинецьку лікарську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, що у Калинівському районі. Завдяки турботи та підтримки місцевої влади, а саме сільського голови медичний заклад оснащений необхідним обладнанням для надання первинної допомоги. Лікарська амбулаторія має власний медичний транспорт, на утримання якої щомісячно з сільського бюджету виділяється 3,5 тис грн. На зустріч з Міністром охорони здоров‘я до мед закладу прийшла 9-ти річна жителька села, якій Ілля Ємець особисто зробив операцію, врятувавши життя тодішній однорічній дівчинці.Вінниччину відвідав Міністр охорони здоров‘я України Ілля Ємець

Ілля Ємець ознайомився також з роботою районного СЕС і відзначив про якісну підготовку фахівців та належне матеріально-технічне забезпечення.

В обласному центрі Ілля Ємець разом з керівництвом області оглянув будівництво хірургічного корпусу обласної клінічної лікарні ім.. М.І. Пирогова. Даний корпус розрахований на 240 ліжкомісць. Оглянувши будівництво, Міністр охорони здоров‘я порадив переглянути функціональний напрямок діяльності відділення для оптимального використання приміщення, персоналу, а також для створення максимальних зручностей для пацієнтів.

Вінниччину відвідав Міністр охорони здоров‘я України Ілля ЄмецьУ рамка робочого візиту Ілля Ємець відвідав обласну дитячу клінічну лікарню. Головний лікар Тетяна Антонець зазначила, що заклад надає медичну допомогу дітям з 27 спеціальностей. У лікарні розвернуто 450 ліжок, в тому числі 25 відділень та служб, а також два відділення анестезіології та інтенсивної терапії. З 2010 року обласна дитяча клінічна лікарня отримала сертифікат на звання «Лікарня доброзичлива до дитини». З метою наближення надання спеціалізованої допомоги дітям сільської місцевості у вересні 2010 року розпочала роботу Мобільна дитяча клініка обласної дитячої клінічної лікарні.

На Вінниччині також відбулась зустріч Іллі Ємця з студентською молоддю медичного університету ім. М.І.Пирогова. З майбутніми лікарями міністр поділився своїми спогадами про альма-матер і акцентував увагу на тому, що влада робитиме все, щоб підтримати молодих фахівців і забезпечити належний рівень життя і умов праці.


Переглядів: 6051
Поширень: 0