Учні вінницької школи №7 стали переможцями Всеукраїнського конкурсу шкільних газет«Газета є центральним органом шкільного самоврядування, вона сприяє незалежному висвітленню шкільних подій, вільному вираженню учнівської думки та розвиває у школярів відчуття громадського обов\'язку. Керівництво школи зацікавлене у тому, щоб газета продовжувала своє існування, і всебічно сприяє її розвитку» - зазначив директор ліцею Олександр Сухомовський під час прес-конференції з представниками ЗМІ, яка відбулась 16 лютого.

Для Вінницької школи-ліцею № 7 ХІІІ Національний конкурс шкільних газет закінчився неочікуваним успіхом. Серед трьох тисяч претендентів на перемогу першість здобула саме їхня щомісячна газета «Дзеркало ліцею». Даний конкурс започаткований ще в 1997 році Національною спілкою журналістів України з метою залучення до суспільно важливої і громадської діяльності молодих людей.

Вітаючи особисто переможців конкурсу голова Верховної Ради Володимир Литвин зазначив, що сьогодні нам потрібна якісна журналістика, яка б примушувала людину думати, робити відповідні висновки.

Цей конкурс – вже не перше досягнення юних журналістів, ще у 2008 році газета була представлена у номінації «Кращий матеріал на тему євроінтеграції».

Слід зазначити, що шкільний місячник існує ще з 1997 року і сьогодні під керівництвом Марини Олени Іванівни газета виходить на 16 сторінках накладом у 500 примірників. Але і цей тираж планується збільшувати, адже газета має великий попит не лише у школярів, а й у вчителів. Дирекція школи активно підтримує як позитивні, так і критичні матеріали, більше того, вона зацікавлена у їх публікації. Олександр Сухомовський запевнив, що таким чином школярі вчаться говорити правду та об\'єктивно висвітлювати дійсність незалежно від обставин.

«Ми будемо працювати, щоб з юних журналістів перерости в досвідчених», - каже головний редактор шкільної газети «Дзеркало ліцею» Дар\'я Баталова.

Слід побажати редакційному колективу не зупинятися на досягнутому та успіхів у подальшій роботі.


Переглядів: 5540
Поширень: 0