Познайомитись із досвідом вінницької міської влади прибула майже третина депутатського корпусу міста Херсону на чолі із секретарем міськради Зоєю Бережною. Гостей цікавили напрацювання муніципалітету Вінниці в усіх сферах життєдіяльності обласного центру, з чим вони мали можливість познайомитись протягом середи, 16 лютого. А наступного дня гості з портового міста зустрілись із Вінницьким міським головою Володимиром Гройсманом.

Програма перебування херсонських депутатів у Вінниці була досить насиченою. Вони ознайомились із роботою Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс», відділу оперативного реагування «Цілодобова варта», міського БТІ. Окрім цього, вони дізнались про сучасні комп\'ютерні технології, які використовують у своїй роботі виконавчі органи міської ради, про геоінформаційну систему міста та багато іншого, що пов\'язане з інформатизацією роботи чиновників.

По обіді 16 лютого керівники структурних підрозділів міської ради розповіли херсонським гостям про запроваджені у нашому місті сучасні підходи у вирішенні інфраструктурних проблем, які на сьогоднішній день досить актуальні у кожному місті України. Ознайомились херсонські депутати і з напрацюваннями у галузях охорони здоров\'я, освіти та соціального забезпечення, побували на підприємствах «Вінницяміськтеплоенерго» та «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління».

17 лютого херсонські депутати зустрілись із Вінницьким міським головою Володимиром Гройсманом, а потім познайомились з культурною та історичною спадщиною міста над Бугом. Секретар Херсонської міської ради Зоя Бережна розповіла, що її колеги та вона сама на власні очі побачили ті прогресивні кроки, які у Вінниці було зроблено за кілька минулих років. «Нам було дуже цікаво познайомитись із роботою міської ради Вінниці, її виконавчих органів та комунальних підприємств, - говорить Зоя Бережна. - Ми всі відчули підтримку з боку наших вінницьких колег та, на превеликий жаль, було мало часу для того, аби краще познайомитись із системою, яка створена у цьому місті».

В свою чергу Вінницький міський голова Володимир Гройсман зазначив: «Ми із херсонськими депутатами домовились, що будемо співпрацювати і надалі. Я хотів би, щоб зв\'язки між нашими містами були тіснішими. Адже завдання у нас одні і ті ж. А з точки зору досвіду я думаю, що ми можемо обмінюватись позитивними практиками, адже в Херсоні також є позитивний досвід, як і у Вінниці, і ми завжди відкриті до спілкування».


Переглядів: 3239
Поширень: 0