Зустріч відбулась в рамках попередніх домовленостей, досягнутих очільниками міністерств внутрішніх справ України та Молдови.

Під час робочої зустрічі з керівництвом УМВС України у Вінницькій області іноземна делегація, до якої увійшли начальник матеріально-технічного забезпечення МВС Республіки Молдова полковник міліції Олексій Армаш, заступник командира бригади поліції спеціального призначення «Fulger» полковник поліції Василь Івас та начальник державного підприємства Держохорони Сергій Сава ознайомилась з результатами роботи міліцейських підрозділів Вінниччини, пріоритетними напрямками їх діяльності. Головні акценти в організації роботи озвучив у своєму виступі 1-й заступник начальника УМВС Сергій Григорчук.

Зустріч на території Вінницького обласного управління внутрішніх справ розпочалася з покладання квітів до стели загиблих працівників міліції при виконанні службових обов’язків.

Потім українська та молдовська сторони обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва та обміну досвідом.

- Сьогоднішній візит доповнює наші добросусідські стосунки, - зазначив генерал-майор поліції Дмитро Урсакі. – Ми щиро вдячні за теплий прийом на вінницькій землі. Ця зустріч стане перший етапом до налагодження тісної взаємодії з українськими колегами в подальшому. За домовленістю наших міністрів на зустрічі, яка відбулась місяць тому в Кишеневі, ми приїхали з візитом по обміну інформацією, досвідом роботи, вирішувати ряд питань ознайомлення із матеріально-технічним забезпеченням вінницької міліції.

- Ми вже сьогодні маємо гарні результати співпраці, - додав голова делегації. Найближчим часом планується зустріч керівників прикордонних комісаріатів поліції з начальниками районних підрозділів вінницької міліції. Я приємно вражений роботою вінницьких колег. Найголовніше, що переважна більшість тяжких злочинів розкрита, злочинці затримані. Одним із найважливіших аспектів нашої діяльності є те, щоб населення бачило в працівниках і міліції, і поліції захисників. У вінницьких колег є всі для того можливості, відповідне оснащення, професійні навики і належна культура.

Делегація Молдови ознайомилась з діяльністю Казенного науково-виробничого об’єднання «Форт» МВС України, зокрема, відвідала стрілецький тир, гостям продемонстрували зразки озброєння та екіпірування для спецпідрозділів МВС.


Переглядів: 3875
Поширень: 0