Ще майже 4,5 гектара вінницької землі відійшло у приватні руки. Минулої п\'ятниці депутати погодили продаж 18 земельних ділянок на неконкурентних засадах. Після цього рішення до бюджету має надійти близько 3 млн. 854 тис. грн. без ПДВ.

Повним ходом викуповується земля на території колишнього "Хімпрому" - шість ділянок з 18, дехто бере по дві одразу. Один квадратний метр землі за адресю Фрунзе, 4 підприємцям коштує від 78 до 85 грн. за кв. м. без ПДВ. Ще одне "ходове" місце - Тяжилівський тупик, 1 (три ділянки).
Найдорожче за квадратний метр - 501 грн. - заплатить підприємець за ділянку по Коцюбинського,13. Купівля 310 кв.м. йому обійдеться у 155 310 грн. без ПДВ.

Щоправда, не усім підприємцям, які "застовбили" місце на "Хімпромі" пощастило.
Двом підприємства та п"яти підприєцям не вдасться відвести та купити землю за адресою Фрунзе, 4. "В зв"язку з виявленням недостовірних даних у проекті землеустрою щодо відведення земельної ділянки... при внесенні даних до єдиного банку геопросторових даних... та відхиленням від схеми роподілу території, що знаходиться в користуванні ВО "Хімпром"..." депутати скасували рішення сесії, яким минулого року цим підприємцям та підприємствам затверджували проект землеустрою щодо відведення та продажу земельних ділянок. Як кажуть, земля - не гумова.

Новий заступник та нове управління
Володимир Кістіон уже повноцінно працює на посаді заступника міського голови і курирує комунальну галузь замість Анатолія Уздеміра. Мер Володимир Гройсман висловив сподівання, що тепер робота у житлово-комунальній сфері буде більш системною. А ще сказав, що "наші споживачі мають відчувати, що про них турбуються..." Щоправда, "загравати" з боржниками - не в стилі Володимира Євсевійовича. Принаймні, поки він очолювавав "Вінницяводоканал" боржників відключали цілими будинками. Тож початок опалювального сезону може стати для вінничан справді революційним. Хоча ще є час подумати про індивідуальни підхід або розповісти про можливі перспективи боржникам-сусідам.

Із листопада у мерії з"явиться нове  управління - кадрової політики. Відділ мобілізаційної та оборонної роботи ліквідовується. Зокрема, завданням нового управління є формувати дієздатний кадровий резерв, думати над заохоченням працівників до службової кар"єри та готувати кадри "нової генерації".

Кому канікули не в радість
Неспокійно буде на канікулах депутатам міськради Ігорю та Геннадію Ткачукам. Колеги не підтримали продаж земельної ділянки на проспекті Юності, 35-а фірмі "АЯГіК", яка асоціюється у вінничан з депутатами Ткачуками. Земельну ділянку загальною площею 4068 кв.м. пропонувалось продати фірмі "АЯГіК" за 764 тис. грн. без ПДВ. Мабуть, зіпсувало плани зауваження заступника мера Володимира Слишинського.
- Не належним чином оформлені документи на об"єкти нерухомості, - зауважив він.
Не допомогло "проштовхнути" продаж і прохання секретаря міської ради Сергія Моргунова повернутися до розгляду цього питання. Двоє депутатів утримались, три - проти, і повернення теж не пройшло. Зрештою, не вистачило одного голосу. А його міг додати Геннадій Ткачук, але його на цій сесії не було. От тільки - хто підвів колег, не зрозуміло, бо ж голосування у міській раді тепер стало процесом інтимним.
Торік восени депутати задовольнили протест прокурора, де йшлося про те, що земельну на проспекті Юності для будівництва об\'єктів благоустрою та торгівлі з реконструкцією існуючого ринку "Юність-2" фірмі "АЯГіК" передали на неконкурентних засадах. Але потім вітер змінився... Може за літо депутати знову передумають.
А от найближчим часом скоріш за все міська влада візьметься за впорядкування торгівлі на Папаніна. Принаймні "вжити більш рішучих заходів" попросив міську владу депутат Олександр Парвадов, його підтримали і деякі колеги.
- Зараз працює робоча група, шукають альтернативу, куди розмістити торгівців, - пояснив міський голова.
Дві години плідного голосування - і депутати пішли на канікули. А ще - поздоровляти колегу Сергія Кармаліту, який отримав Почесну грамоту від Міністертва ЖКГ за особливі досягнення. Щоправда, на сесії депутати своїм рішення ліквідували комунальне підприємство "Жовтень", поряд з яким нагороджений збудував свій торговий комплекс з однойменною назвою.


Переглядів: 3524
Поширень: 0