40-річчя Вінницької обласної організації Національної спілки письменниківНа святкування приїхали видатні особистості літературної України. Серед них голова Національної спілки письменників України Володимир Яворівський, лауреати премії ім. Т.Шевченка Петро Перебийніс та Василь Шкляр, письменники-земляки Ніна Гнатюк, Микола Луків та Валентина Козак.

Вітаючи членів спілки письменників, молодих творчих особистостей та гостей свята Володимир Яворівський відзначив, що Вінниччина завжди працювала і нині працює на експорт поетів та письменників до столиці. Але й в області залишається багато талантів, які ставлять малу Батьківщину на високий щабель літературного розвитку. Адже за словами Володимира Яворівського Вінницька область зараз знаходиться на другому місці в Україні по фінансуванню книговидання.

Голова облдержадміністрації Микола Джига, у свою чергу відзначив, що обласна влада й надалі здійснюватиме таку важливу діяльність, як підтримка місцевих авторів і виділятиме кошти на видання творів.

За останні п’ять років за кошти обласного бюджету у сумі близько 1,5 млн. грн.. видано майже 150 книг накладом у 1 тис. примірників кожна.

Цього дня майже всі члени обласної спілки письменників отримали грамоти та цінні подарунки, а голова Національної спілки письменників України вручив посвідчення двом новим членам Спілки - Михайлу Вдовцову та Миколі Завальному.


Переглядів: 5580
Поширень: 0