Кардіологи та реаніматологи області навчаються новітнім методам лікування 15 березня за ініціативи управління охорони здоров’я та курортів облдержадміністрації, Вінницького Національного медичного університету ім.М.Пирогова та управління охорони здоров’я Вінницької міської Ради розпочалося впровадження Програми одноденних семінарів-практикумів для лікарів-кардіологів (терапевтів) та реаніматологів щодо впровадження новітніх методів лікування хворих на гострий інфаркт міокарда в умовах центральних районних та міських лікарень області.

Програма реалізується за підтримки національного виробника – компанії «Фармак».

Основна мета – підвищити рівень теоретичних знань та практичних навиків спеціалістів районних та міських лікарень.

Навчання має максимально прикладний характер – читання ЕКГ-плівок, активне обговорення показів та проти показів для проведення тромболітичної терапії (розсмоктування тромбу), розгляд ситуаційних завдань по темі, клінічні обходи хворих у спеціалізованому відділенні, освоєння на муляжі техніки проведення тромболізісу, ознайомлення з методом коронарографії та операцією стентування судин серця в режимі on line.

Базою проведення семінарів-практикумів є міська клінічна лікарня №1 міста Вінниці, кафедра терапії №1 Вінницького Національного медичного університету ім.М.Пирогова та кардіологічне відділення, де розташований найсучасніший серцево-судинний рентген-операційний блок.

Відкрив семінар-практикум заступник начальника відділу обласного управління охорони здоров\'я та курортів Володимир Федик. З доповідями виступили завідувач кафедри пропедевтики внутрішньої медицини медичного університету професор Юрій Мостовий, завідувач кардіологічного відділення МКЛ №1 Віктор Щербак та інші.

На семінарі були продемонстровані фільми з відповідної тематики та проведений практикум в операційній.

По закінченні заходу кожен учасник отримав сертифікат та методичні матеріали для роботи на місцях.

Такі семінари планується проводити регулярно на протязі року для найбільшого охоплення навчанням медичних працівників області.


Переглядів: 4682
Поширень: 0