Вінничани отримають нові продукти харчування Задля сприяння насиченню ринку високоякісними вітчизняними продуктами харчування, підтримки і пропагування власного виробника 16 березня 2011р. в дегустаційній залі ДП “Вінницястандартметрологія” відбулося засідання Вінницької регіональної (приймальної) дегустаційної комісії.

Оцінювання представлених зразків продукції проводили члени дегустаційної комісії: фахівці ДП "Вінницястандартметрологія", управління державної ветеринарної медицини в Вінницькій області, управління у справах захисту прав споживачів у Вінницькій області, інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції Вінницької ОДА та обласної санітарно-епідеміологічної станції.

Регiональною дегустацiйною комiciєю були розглянутi зразки продукції семи найменувань двох суб’єктів підприємницької діяльності, а саме:

  • Продукт сирний плавлений "Дружба 40%";
  • Продукт сирний плавлений "Міський 40%;
  • Продукт сирний плавлений "Янтарний 40%;
  • Продукт сирний плавлений "Київський 40%;
  • Палички з філе горбуші холодного копчення простого посолу;
  • Палички з філе горбуші холодного копчення пряного посолу;
  • Палички з філе горбуші холодного копчення часникового посолу.

Вінничани отримають нові продукти харчування Відзначемо, що представлена продукція оцінювалась за зовнішнім виглядом, оформленням, органолептичними показниками, результатами випробувань за показниками безпеки та випробувань на наявність ГМО.

Розповідаючи про особливості своїх розробок, виробники надали детальну інформацію про їхній склад, технологію виготовлення, терміни зберігання, поживні властивості, орієнтовну ціну тощо.

У членів комісії виникло чимало запитань щодо назви продукції, яка не повинна дублюватися з уже існуючими, використаних інгредієнтів, маркування. Представникам підприємств рекомендували уникати зловживання синтетичними барвниками, особливо при виготовленні продукції потенційно привабливої для споживання малечею. Виробники пообіцяли врахувати всі слушні пропозиції, що прозвучали з вуст фахівців.

За результатами засідання вся представлена продукція одержала задовільну оцінку і рекомендована до виробництва.


Переглядів: 3570
Поширень: 0