Її організаторами виступили Асоціація «Енергоефективні міста України» та Вінницька міська рада. Програмою конференції передбачені презентації національних і місцевих проектів та програм для українських міст, які реалізуються Асоціацією та її партнерами (Делегації Європейського Союзу в Україні, Німецького Товариства Міжнародної Співпраці (GIZ), Фінської Фундації для місцевої співпраці, Нідерландського Агентства з міжнародного співробітництва, об\'єднань європейських муніципалітетів Climate Alliance та Energy Cities).

Вибір Вінниці як партерна для проведення цього заходу був не випадковим, адже з вересня минулого року наше місто приєдналось до Асоціації «Енергоефективні міста України». Тоді ж було підписано й «Угоду мерів» за участю чільного представника Європейської Комісії, «батька ідеї» цієї ініціативи Педро Байєстероса Торреса. Цей документ підписали понад дві тисячі голів територіальних громад з різних регіонів Європи, з них 15 - з України. Своїми підписами вони засвідчили, що громади, які вони представляють, добровільно беруть на себе зобов\'язання до 2020 року зменшити витрати природних енергоресурсів та викиди шкідливих речовин (СО2) в атмосферу більш як на 20%, а також збільшити частку відновних джерел енергії на більш як 20%.

Під час конференції, яка пройде наступного тижня у Вінниці, буде обговорено стан підготовки Планів дій для сталого енергетичного розвитку (SEAP) міст, які підписали «Угоду мерів», та організації міських Днів сталої енергії, а також буде представлено українську версію програмного продукту ECORegion, що визнаний Європейською Комісією як ефективний онлайн-інструмент з інвентаризації викидів СО2. Окрім цього, заплановано проведення тренінгу для енергоменеджерів та презентацію кращих практик енергозбереження, а також обговорення проблеми розвитку транспортної інфраструктури на місцевому рівні.

У конференції братимуть участь посол Фінляндії в Україні Крістен Міккелсон, представники міжнародних організацій (Climate Alliance, GIZ, Ifeu-Institut Heidelberg, Представництва ЄС в Україні, представництва Світового Банку, Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва в Україні), очільники українських організацій - Асоціації міст України, Асоціації «Енергоефективні міста України», ECOclub, міські голови та фахівці муніципалітетів, які є членами ЕЕМУ, а також Дніпропетровська, Донецька, Хмельницького, Черкас та інших українських міст.

Після закінчення конференції відбудуться Загальні збори Асоціації «Енергоефективні міста України» за участю міських голів та повноважних представників міст-членів Асоціації. На порядку денному - звіти про діяльність у 2010 році та обговорення основних напрямків роботи Асоціації у цьому році.


Переглядів: 3964
Поширень: 0