Начальник міліції Вінниччини Валерій Нонік зустрівся з представниками мас-медіа та прозвітував про виконану ним роботу протягом першого року перебування в посаді.

«Зусилля ввірених мені органів та підрозділів внутрішніх справ протягом першого року перебування на посаді були спрямовані на реалізацію визначених Президентом України, Міністерством внутрішніх справ України завдань на пріоритетних напрямках оперативно-службової діяльності: забезпечення захисту прав і свобод людини та громадянина, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань, боротьба зі злочинністю, охорона громадського порядку, забезпечення громадської безпеки, захист об’єктів права власності; боротьбу з організованою злочинністю і корупцією, посиленню протидії злочинам у сфері економіки; попередження розповсюдження наркоманії в суспільстві, боротьба з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів; протидія торгівлі людьми та кіберзлочинності; забезпечення безпеки дорожнього руху. Перш за все було зосереджено зусилля на усуненні тих недоліків, які були найбільш характерними для діяльності міліції області у попередній період», - зазначив Валерій Нонік.

Генерал Нонік про рік перебування на посаді начальника

За звітний період органами внутрішніх справ області зареєстровано майже 90 тисяч заяв і повідомлень про злочини, що на 10% більше ніж за попередній рік. Зменшилась кількість обгрунтованих звернень громадян, у яких йдеться про бездіяльність працівників міліції, а також тих, які розглянуті на низькому рівні і громадяни вимушені були звертатись повторно. Це свідчить про зростання довіри населення до міліції.

Що стосується розкриття злочинів, на території області зменшилась кількість вчинених особливо тяжких злочинів (327 проти 348), умисних тяжких тілесних ушкоджень (66 проти 85), грабежів (392 проти 433), дорожньо-транспортних пригод (161 проти 180), у т.ч. зі смертю (47 проти 62), незаконних заволодінь транспортними засобами (103 проти 132). Припинено злочинну діяльність бандитського угрупування у складі 3-х мешканців м. Христинівка Черкаської області, які вчинили розбійний напад на Вінниччині та мали намір пограбувати з використанням вогнепальної зброї автомобіль інкасаторів „Приватбанку” в м. Монастирище та сім’ю приватного підприємця в м. Умань. У злочинців вилучено 2 пістолети.

На даний час активізовано роботу щодо протидії пограбуванням та квартирним крадіжкам. З метою попередження цієї категорії злочинів громадянам пропонуються охоронні послуги ДСО, ініціюються питання перед органами місцевого самоврядування щодо запровадження спеціальної служби “Консьєрж”, встановлення відеоспостереження в місцях масового перебування громадян, місцях дозвілля молоді, торговельних об’єктах тощо. До охорони громадського порядку залучається громадськість, зокрема Українське козацтво, недержавні охоронні структури.

За словами Валерія Ноніка, на сьогоднішній день змінені акценти в боротьбі зі злочинами, пов’язаними з незаконним обігом наркотиків. Основні зусилля правоохоронців зосереджені на викритті та документуванні фактів виготовлення і розповсюдження наркосировини, документуванні організованих наркоугруповань, перекритті контрабандних каналів надходження наркотичних засобів на територію України та найбільш важливе - це обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту всіх наркозбувачів, а також накладення арешту на майно наркоділків.

За останній рік припинено діяльність 2-х організованих злочинних угруповань наркоділків. Так, слухається в суді кримінальна справа відносно організованої злочинної групи з числа осіб циганської народності, які займались збутом наркотиків, в тому числі важких. 3-х учасників угруповання заарештовано, у злочинців вилучено пістолет, 25 гр. героїну, накладено арешт на майно на суму 550 тис. гривень.

Вже в цьому році затримано 3-х мешканців обласного центру, які займались збутом «важких» наркотиків - метамфетаміну. Отримані кошти зловмисники використовували для подальшого здійснення своєї злочинної діяльності. Накладено арешт на майно на загальну суму 132866 гривень.

Протягом року припинено діяльність 13 організованих груп, з яких 4 економічної спрямованості. По направлених до суду кримінальних справах на організовані групи до відповідальності притягується 41 учасник, з яких 28 заарештовано. Ними скоєно 71 тяжкий та особливо тяжкий злочин. Загальна сума завданих збитків складає 3,3 млн. грн., з них відшкодовано 1,7 млн. грн.

Генерал Нонік про рік перебування на посаді начальника

Валерій Нонік відмітив, що досягненню певних позитивних зрушень у забезпеченні правопорядку в громадських місцях та на вулицях, сприяла цілеспрямована робота по комплексному використанню наявних сил та засобів. Здійснювалися щотижневі відпрацювання райцентрів та інших міст зі складною оперативною обстановкою, в т.ч. ринків, розважальних закладів. Основний обсяг роботи щодо забезпечення правопорядку на вулицях та інших громадських місцях обласного центру виконують патрульна служба міліції та військовослужбовці ВВ МВС (в/ч 3008 та 3028). В сільських населених пунктах до охорони громадського порядку залучаються громадські помічники ДІМ та члени громадських формувань.

Робота підрозділів ДАІ сьогодні спрямована на забезпечення безпеки дорожнього руху та боротьбу з незаконною легалізацією автотранспорту.

Проблемним залишається питання щодо забезпечення працівників міліції житлом. Зараз управлінням ініціюється залучення інвестиційних коштів на реконструкцію окремих споруд під житло працівникам міліції.

Під час прес-конференції начальник обласного управління та його заступники відповіли на всі поставленні журналістами запитання. Представники ЗМІ найбільш цікавились розслідуванням справи щодо виникнення пожежі в санаторії «Поділля» м. Хмільник; за фактом отримання тілесних ушкоджень редактором однієї з газет та розслідуванням справи щодо колишнього мера м. Немирів, якого затримали на хабарі.

На завершення очільник вінницької міліції запевнив жителів області, що і надалі проводитиме таку ж ефективну планомірну роботу у протидії злочинності, забезпеченню правопорядку на території обслуговування.

- Для цього у нас є достатньо можливостей, кваліфікований кадровий потенціал та бажання працювати, - зазначив генерал Нонік.


Переглядів: 7366
Поширень: 0