Вінницьке вище професійне училище сфери послуг відвідала французька делегація У рамках міжнародного співробітництва з візитом до навчального закладу прибули учні шкіл французького міста Лемож. Очолювала делегацію викладач російської мови ліцею ім. Огюста Ренуара Сегар Евелін.

Мета зустрічі – вивчення організації навчального процесу при здобутті робітничої професії, поглиблення знань з української мови, історії України, звичаїв та традицій народу.

Саме тому відвідини училищного музею «Історія родини в історії країни» відзначались особливою зацікавленістю учнів з Леможу та неабияким враженням від побаченого: одяг та побутові речі ХІХ ст., листи-трикутники воєнних 40-х, історичні документи…

Спілкування дітей одного віку, але різних держав, проходило на зрозумілій мові - мові співдружності та доброзичливості.

Учні училища залюбки плели косички юним француженкам, укладали волосся, а юнакам створювали фантазійні «ерокези».

Урок культури спілкування демонстрували своїм французьким ровесникам учасники Театру Мод «Афродіта» з колекціями «В ніч на Купала» та «В обіймах осені», виконавці народних та сучасних пісень, а учні училища з професії «Кухар. Кондитер» запропонували гостям страви французької та української кухонь.

Тож співробітництво, розпочате ще у 1990 р., сьогодні стало вже традиційним обміном педагогічним досвідом викладачів двох держав.

На прощання французькі друзі дякували за гостинність та висловлювали сподівання на швидку зустріч.

 


Переглядів: 9391
Поширень: 0