Приводів для святкування в України достатньо, адже країна має третій після США та Росії ракетно-космічний комплекс, а в рейтингу космічної активності наразі – на п’ятому місці. Україна є однією із провідних держав світу, де створюється та розвивається авіаційна та космічна техніка. Саме в Україні тривалий час працював і експериментував творець першого у світі літака наш земляк Олександр Можайський.

В рамках відзначення Всесвітнього дня авіації і космонавтики, 50-річчя першого польоту в космос Ю.Гагаріна та 90-річчя від дня народження льотчика-космонавта, почесного громадянина м. Вінниці Г.Берегового. 12 квітня у м. Вінниці біля пам’ятника льотчикам-визволителям відбулось покладання квітів. В урочистостях приймали участь керівництво області та міста, політичні партії, громадські організації, ветерани аерокосмічної галузі, учнівська та студентська молодь. 5 ветеранів космодрому «Байконур» цього дня нагороджено Почесною грамотою облдержадміністрації та облради.

Також в обласній науковій бібліотеці ім. К.Тімірязєва за сприяння обласного товариства «Україна-Росія», обласної та міської рад Організації ветеранів України з нагоди відзначення цих пам’ятних дат відбулось засідання «круглого столу», на якому розглянуто питання сучасного стану та перспектив розвитку української космонавтики, значення польоту Ю.Гагаріна для патріотичного виховання співвітчизників, особливо молоді, визначено практичні рекомендації центральній та місцевій владі у контексті відзначення ювілею освоєння космосу.

Ветеранам аерокосмічної галузі, а їх 37, вручено Подяку облдержадміністрації і облради.


Переглядів: 3431
Поширень: 0