У місті вже повним ходом тривають ремонтні роботи на дорогах та прибудинкових територіях. Загалом упродовж 2011 року планується провести поточний ремонт на 136 вулицях та провулках загальною площею 35,5 тис. м2. Приблизно у таких же обсягах буде здійснено ремонт асфальтного покриття прибудинкових територій у різних мікрорайонах міста. У планах – і значний обсяг робіт по капітальному ремонту дорожнього покриття вінницьких вулиць. 19 квітня під час робочого об’їзду територією обласного центру міський голова Володимир Гройсман відвідав ділянки, на яких тривають роботи по поточному та капітальному ремонту.

Роботи по поточному ремонту доріг нині виконуються із застосуванням нової техніки. Приміром, якщо раніше для того, щоб виконати ямковий ремонт 100 м2 покриття, шляховому управлінню потрібно було залучати 12 працівників, то цієї весни із цим завданням може впоратись двоє. Це стало можливим завдяки придбаній минулої осені спеціальній машині УЯР-1, з якою працюють водій та оператор. Автомобіль здатен виконувати функції і по зашпаровуванню швів, і якісно здійснювати ямковий ремонт дорожнього полотна. За допомогою цієї машини спочатку під сильним тиском тріщини та ями продуваються від бруду, потім наноситься шар емульсії на основі бітуму, після чого яма засипається кубовидним щебенем. На сьогоднішній день поточним ремонтом вже відремонтовано близько 4 тисяч м2 дорожнього покриття на різних ділянках міста.

Паралельно вже тривають і роботи по капітальному ремонту доріг. Цьогоріч капітального ремонту зазнають вулиці Пушкіна (ділянка від вул. Свердлова до готелю «Поділля»), Чорновола (від П’ятничанського мосту до вул. Київської), Порика (від Воїнів Інтернаціоналістів до проспекту Юності), Лебединського (від Островського до Немирівського шосе). Крім того, планується проведення робіт по вул. Червоних Партизан (від Л.Толстого до Свердлова), на вулиці Козицького (від Соборної до Староміського мосту), на проспекті Юності (від Стахурського до Хмельницького шосе). Зараз капітальний ремонт асфальтного покриття проводиться на вулиці Першотравневій, на ділянці від вулиці Хмельницьке шосе до вулиці Лесі Українки.

Упродовж 2011 року у планах мерії виконання і значного обсягу робіт по асфальтуванню прибудинкових територій багатоповерхівок. Роботи по цьому напрямку розпочалися минулого тижня. До жовтня поточного року на прибудинкових територіях вінницьких житлових будинків у різних мікрорайонах міста буде заасфальтовано близько 35 тисяч м2.

Міський голова Володимир Гройсман відзначає, що стан дорожнього покриття після цьогорічної зими набагато кращий, ніж після зими минулого року. «Це свідчить про правильність вибору технології проведення ремонту доріг, - говорить мер Вінниці. - На сьогоднішній день кращої технології стосовно прибирання доріг у зимовий період, ніж технології європейського стандарту з використанням піщано-соляної суміші, просто не існує». Очільник Вінниці також розповів під час об’їзду, що ті дороги, які були капітально відремонтовані у минулі роки, сьогодні у належному стані: «Ті дороги, що капітально ремонтувалися із 2006 року, повністю обслуговує те підприємство, яке виграло тендер. Тобто за гарантійне обслуговування доріг місто нічого не сплачує. Та технологія, яку було запропоновано свого часу для ремонту доріг, добре себе зарекомендувала. Сьогодні дороги Вінниці і ремонтуються, і утримуються в належному стані, що дозволяє значно продовжувати термін експлуатації дорожнього покриття. Ми взяли досить активні темпи і я вважаю, що у обласному центрі і благоустрій, і дороги будуть приведені до європейського рівня в максимально стислі терміни».

На сьогоднішній день проводяться роботи по благоустрою частини набережної навпроти Центрального автовокзалу. До 25-х роковин Чорнобильської трагедії тут проводиться висадка дерев та квітів, проводиться ремонт тротуарів та під’їзних шляхів тощо. Іще донедавна по сусідству із пам’ятником Чорнобильцям розташовувалось шатрове кафе. На разі його демонтовано і вже незабаром на цьому місці буде газон та квітники. Судово-претензійна робота по знесенню незаконно встановлених у попередні роки МАФів на території міста триває. Цього року також були знесені малі архітектурні форми навпроти військового санаторію та поблизу торгово-економічного інституту. На черзі – шатрове кафе біля кооперативного інституту. На цьому міська влада зупинятися не буде, адже місця для відпочинку вінничан повинні бути зручними та комфортними, і такими, що відповідають певним стандартам сервісу, чого не можуть запропонувати продимлені від тютюнового диму та жахливого вигляду забігайлівки, які не мають елементарних зручностей для відвідувачів.


Переглядів: 5037
Поширень: 0