Вінничани активно беруть участь у  впорядкуванні прибудинкових територій спільно із ЖЕКамиЗараз прибираються зони відпочинку городян, проходять суботники на територіях біля багатоповерхівок та здійснюється очищення від сміття балконів загального користування, підвалів та технічних поверхів.

Починаючи із 2008 року, у Вінниці створено робочу групу, до складу якої увійшли представники різних структур: відділу контролю Вінницької міської ради, Асоціації органів самоорганізації населення та представники адміністрацій міста. Саме ця група упродовж трьох років здійснює перевірки санітарного стану житлових будинків, а саме: технічних поверхів, балконів загального користування («сушок»), підвалів та під’їздів багатоповерхівок.

Вінничани активно беруть участь у  впорядкуванні прибудинкових територій спільно із ЖЕКамиЯк повідомив радник міського голови та керівник робочої групи Дмитро Сєдой, починаючи з липня 2010 року по березень 2011 року, вінницькі ЖЕКи привели до належного санітарного стану 923 балкони загального користування та понад 900 технічних поверхів. «Робочою групою перевірено стан 750 «сушок» та 110 технічних поверхів, - говорить Дмитро Сєдой. – В ході перевірки відмічено, що з кожним роком кількість балконів загального користування, які захаращені побутовим та будівельним сміттям, а також старими меблями мешканців, - значно меншає».

Вінничани активно беруть участь у  впорядкуванні прибудинкових територій спільно із ЖЕКамиЦьогоріч упродовж березня-квітня вінницькі ЖЕКи досить активно проводили роботи по наведенню ладу на прибудинкових територіях багатоповерхівок разом із самими мешканцями. Відтак, упродовж двомісячника по благоустрою було висаджено майже 470 дерев та 120 кущів, упорядковано майже 363 гектари газонів та квітників. За цей час до належного санітарного стану приведено 223 майданчики для сміття, ліквідовано більше 30 стихійних сміттєзвалищ, з яких вивезено понад 1400 кубічних метрів сміття. Як повідомив начальник відділу поточного утримання будинків та прибудинкових територій департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Сергій Гречанюк, упродовж двох місяців працівникам ЖЕКів активно допомагали і самі мешканці. «Загалом у заходах по наведенню порядку на прибудинкових територіях було задіяно понад тисячу чоловік, з яких 460 – мешканці будинків, - говорить Сергій Гречанюк. – Під час двомісячника також проводились роботи по вапнуванню бордюрів та стовбурів дерев, по ремонту спортивних майданчиків та лавочок для відпочинку, ремонтувалися вхідні двері у під’їзди тощо»

Вінничани активно беруть участь у  впорядкуванні прибудинкових територій спільно із ЖЕКамиКрім прибирання на прибудинкових територіях, вінничани долучилися і до наведення ладу у вінницьких парках та скверах. Минулої п’ятниці до загальноміського суботнику долучилось більше 370 чоловік. Начальник відділу утримання об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Сергій Суша повідомив, що за результатами загальноміського «п’ятничника» місто позбулось майже 160 м3 сміття та листя і 8 вантажних авто із сухим гіллям. «15 квітня проводились роботи по прибиранню та приведенню у належний санітарний стан зелених зон, де полюбляють відпочивати городяни, - говорить Сергій Суша. – Це територія Лісопарку, півострова Бригантини, ЦПКіВ ім. Горького, парк «Дружби народів», П’ятничанського парку та інших зелених зон».


Переглядів: 3207
Поширень: 0