Усі вони долучаться до заходів, які приурочені черговій річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні. Але головними особами цього дня залишаться ті, хто пройшов через біль, смуток, жахливі страждання і втрати воєнних років - ветерани. 9 травня Вінниця вже 66-ий рік поспіль вклониться визволителям і вшанує пам\'ять загиблих воїнів. Осередком святкових заходів вже традиційно стануть пам\'ятні місця та меморіали, а також два майданчики у центральному парку культури та відпочинку.

Щороку День Перемоги нагадує усьому світу про великий подвиг бійців радянської армії в боротьбі проти фашизму. В цей день вшановуються люди, які своєю силою духу, відвагою і навіть життям вибороли мир, незалежність і свободу для народів багатьох країн Європи. Історія, яка написана кров\'ю мільйонів воїнів, не має права бути забутою. Тому у Вінниці в сквері Козицького щоразу лунають слова «Ніхто не забутий, ніщо незабуте» і цей мітинг-реквієм є невід\'ємною частиною низки міських заходів, які приурочені 9 Травня. Урочисте покладання квітів до меморіалу Слави відбудеться об 11-ій годині.

По завершенню мітингу відбудеться святкова хода за участю ветеранів, військових, керівництва міста та області, різних колективів та представників громадськості Вінниці. Як і минулого року, у святковій колоні крокуватимуть учасники міжнародного фестивалю «Барвінкове кружало», який вже вшосте відбудеться у нашому місті.

Починаючи з 12:30 у Центральному парку культури та відпочинку ім. Горького розпочнуться концертні програми професійних і аматорських колективів під назвою «Пісні, опалені війною». Біля літнього театру виступатиме ансамбль Вінницького центру військово-музичного мистецтва Повітряних сил ЗСУ «Крила України», звучатиме військова поезія, гратиме естрадно-духовий оркестр «ВінБенд», співатимуть вихованці «Зоряної мрії» та ветеранські хорові колективи. Свої концертні програми представлять Міський палац мистецтв, училище культури і мистецтв ім. Леонтовича. А на майдані Водограю лунатиме духова музика, яка створюватиме атмосферу повоєнних років, та виступатимуть творчі колективи міста. О 18-ій годині на цій же площі відбудеться танцювальний вечір «Ретро-вальс». Також цього дня у парку працюватиме вже традиційна польова кухня.

«Цього року до участі в святкових заходах запрошені усі ветеранські хорові колективи, тому що це найкоротша відстань від серця до серця ветеранів, - розповідає заступник міського голови Валентина Балицька. - Є ще у Вінниці гарна традиція вітати вдома ветеранів, які не змогли прийти на урочистості. До них прийдуть школярі та поздоровлять квітами і вітальною адресою від міського голови у вигляді воєнного трикутного конверта».

Втім, заходи, приурочені Великій Перемозі, не обмежаться лише урочистостями 9 травня. Напередодні, 5 травня, на стадіоні Центрального парку культури та відпочинку стартує легкоатлетична естафета серед фізкультурно-спортивних навчальних закладів міста, яка також буде присвячена Дню Перемоги. Спортсмени, які звикли боротись за високі перемоги і великі нагороди, будуть змагатись між собою задля того, аби продемонструвати, що лише сильні духом та тілом люди здатні перемагати всюди, лише сильна та здорова нація має майбутнє - саме за це воювали наші ветерани.

6 травня у концертній залі «Райдуга» відбудеться виступ тернопільського колективу афганської пісні «Долг» (вхід на концерт буде вільний). Окрім цього усі бажаючі, в тому числі ветерани Великої Вітчизняної війни, зможуть відвідати виступ учасників міжнародного фестивалю «Барвінкове кружало», який розпочнеться також 6 травня об 11:30 в театрі ім. Садовського і триватиме до 9 травня включно. Гала-концерт усіх учасників фестивалю, яких буде близько тисячі, відбудеться 8 травня у КЗ «Райдуга». Подивитись на виступи професійних дитячих колективів з різних країн світу зможуть усі бажаючі, адже вхід на концерт - вільний. В рамках цього ж фестивалю 7 травня відомий вінницький зразковий колектив «Барвінок» даватиме сольний концерт у театрі ім. Садовського.

Також, напередодні Дня Перемоги, ветерани матимуть можливість безкоштовно скористатись послугами міських перукарень, перелік яких буде додатково опублікований у засобах масової інформації.


Переглядів: 11916
Поширень: 0