Австрія співпрацюватиме з Вінниччиною в галузі енергозбереженняПро це сьогодні заявив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Вольф Дітріх Хайм після зустрічі з керівництвом області та міста у рамках офіційного візиту. Голова облдержадміністрації Микола Джига повідомив, що особливий інтерес для обласної влади становить реалізація спільних проектів з альтернативної енергетики на базі закладів соціальної сфери.

Микола Джига наголосив, що співробітництво у сфері енергозбереження є особливо актуальними для української сторони, а досвід австрійців – цікавий і корисний. «Ми обговорили питання, які стосуються енергозбереження, розвитку енергозберігаючих технологій. Австрія має великі напрацювання в цьому напрямі. Відомо, що Україна і Вінницька область в тому числі, споживає енергії у 5 разів більше, ніж європейські країни. Тому для нас зустріч була цікава і корисна», - сказав він на брифінгу для журналістів за результатами зустрічі з Послом Австрії. Голова облдержадміністрації розраховує на підтримку австрійських партнерів у переведенні шкіл, лікарень та інших закладів соціальної сфери на альтернативні види енергії. «Є питання запровадження нових технологій опалення шкіл, лікарень, використання біоресурсів, яких у нас в області є дуже багато, відходів виробництва тощо».

Австрія співпрацюватиме з Вінниччиною в галузі енергозбереженняНа думку Вольфа Дітріха Хайма, Вінницький регіон і місто Вінниця досить активні у прагненні економити енергоресурси. «Мене дуже порадувало, що Вінниця виходить у перші ряди у співпраці у сфері енергоефективності, сподіваюсь, що ці кроки зроблять життя жителів міста приємнішим і економним в енергії», - сказав він на брифінгу. Посол також додав, що австрійська сторона сприятиме реалізації подібних проектів: «Ми готові допомогти словом і ділом у рамках нашої діяльності». Австрійський дипломат також повідомив, що його країну цікавить співробітництво і в інших галузях, зокрема, в аграрному і промисловому секторі, а також у сфері авіаперевезень. «В світлі наближення ЄВРО-2012 Вінницький регіон дуже цікавий, тому що тут є міжнародний аеропорт». Також Вольфа Дітріх Хайм запросив вінницьких керівників відвідати Австрію з візитом, аби сприяти поглибленню міжрегіональних контактів. В свою чергу Микола Джига зазначив, що в області будуть раді бачити австрійську делегацію на економічному форумі, який відбудеться у червні цього року.

Для довідки:

Зовнішньоторговельний оборот Вінниччини із Республікою Австрія в 2010 році становив. 15 млн. 632 тис дол. США. Обсяг поставок експортної продукції підприємств Вінницької області в Австрію становив 12 млн. 931 тис дол.. Обсяг імпорту - 2 млн. 731 тис дол..

Обсяги експорту в Республіку Австрія в 2010 році збільшився по відношення до 2009 року на 63,6%, імпорту - на 12,5%.

За січень-березень 2011 року обсяг поставок експортної продукції підприємств Вінницької області в Республіку Австрія становить 3 млн. 549 тис.дол. Обсяг імпортних надходжень із Республіки Австрія до Вінницької області за січень-березень 2011 року становить 1 млн. 53 тис. дол.

Обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку регіону з Республіки Австрія становить 11,9 млн. дол. США, що становить близько 6 % від загальної суми інвестицій в області.

Значну частину (70,7%) іноземних інвестицій з Австрії в Україну зосереджено на підприємствах промисловості. Інвестиційно привабливою протягом усього періоду інвестування залишається харчова промисловість - 6,8 млн. дол., що становить 57,0% інвестицій з Австрії. У підприємство добувної промисловості вкладено – 1,6 млн. дол.

 


Переглядів: 3396
Поширень: 0