На автомобілях пілоти-дрифтери на великій швидкості робитимуть круті повороти і "палитимуть гуму".

Знавці кажуть, що від неочікуваних заносів у присутніх перехоплює подих. На тренуваннях кожен пілот "спалює" чотири-шість коліс.

— Найвищий пілотаж, коли дрифтер на великій швидкості розвертається і заднім бампером ніжно торкається спеціального стенда на трасі. Маршали змагань за цим спостерігають. Водій має точно розрахувати, де загальмувати, щоб тільки торкнутися, а не звалити стенд, — говорить 38-річний Андрій Говоров із Києва. Він гонщик із 13-річним стажем.

Дрифт вимагає підвищеної системи безпеки.

— Минулого року в Києві недосвідчений водій на трасі сильно вдарився об бетонну плиту і машину розірвало навпіл, — згадує Говоров. — Для безпеки глядачів ставлять бетонну огорожу.

Також у машинах обладнують систему пожежогасіння. Усі деталі одягу водіїв мають бути зроблені зі спецтканини, яка не горить. Не тільки комбінезон, рукавиці, взуття, а й білизна. Голову захищає закритий шолом.

Офіційне відкриття змагань — о 15.00 на аеродромі міста Калинівка. Від "Мегамолу" у Вінниці курсуватимуть безкоштовні маршрутки. Квиток на змагання коштує 60–70 грн.


Переглядів: 4383
Поширень: 0