Уже котрий рік кожної останньої суботи травня в Україні відзначають одне із багатьох свят здоров’я та спорту – Велодень. І цього року – 28 травня – відбудеться Всеукраїнський Велодень. У більшості українських міст велосипедисти проїдуть центральними вулицями своїх міст традиційним велопарадом, виступаючи за взаємоповагу на дорогах.

Щороку велопарад збирає прихильників двоколісного транспорту, з метою пропаганди здорового та активного способу життя та екологічної альтернативи міському авто, створення цивілізованих умов для велосипедистів у містах України.

У нашому місті велопарад відбуватиметься втретє. І вже втретє ініціаторами проведення урочистого велопараду, присвяченому Велодню, стають пересічні вінничани, які не байдужі до проблем навколишнього середовища і відводять найвищий пріоритет своєму здоров’ю, здоров’ю своїх близьких, співмешканців, місту. І таким чином численні мешканці міста хочуть звернути увагу місцевої влади на те, що вело рух у місті існує і він зіштовхується з безліччю проблемами – від елементарної відсутності влаштованих велостоянок у місті до нахабності і неповаги водіїв автомобілів по відношенню до велосипедистів.

Як і кожного року участь у велопараді приймуть усі мешканці нашого міста, які не уявляють свого життя без велосипеда – від найменшого до найстаршого – усі ті, для кого цей день є справжнім святом активного способу життя.

У Вінниці усі учасники даного заходу планують здійснити загальний збір о 10:00 на площі біля пам’ятника М. Коцюбинському (біля ТЦ «Петроцентр»), і одразу по 11-ій колоною вирушити на власних залізних конях у велопробіг за наступним маршрутом: від пам’ятника Коцюбинському по просп. Коцюбинського до вул. Соборної, далі через вул. Пирогова до вул. Келецької, потім через просп. Юності до вул. Хмельницьке Шосе, і до літака на просп. Космонавтів. Потім планується зробити загальне фото учасників руху на площі по просп. Космонавтів (біля літака)

Середня швидкість колони буде у межах 15-20 км/год. Колона буде рухатись на чолі із досвідченими вінницькими велосипедистами.


Переглядів: 3072
Поширень: 0