Наприкінці травня відділення для реабілітації інвалідів ВВв поповнилось обладнанням, на яке збирали кошти всією громадою30 травня у головному корпусі Вінницької міської лікарні №3 відбулось вручення медичного обладнання для кабінету функціональної діагностики у відділенні для реабілітації інвалідів Великої Вітчизняної війни. Сертифікат на безкоштовне отримання системи моніторингу ЕКГ, комп\'ютерної техніки та меблів головному лікарю лікарні передав Голова правління БФ «Подільська громада» Віктор Бронюк.

Упродовж майже двох місяців, з 20 березня по 9 травня, волонтери Благодійного фонду «Подільська громада» пропонували усім городянам придбати пам\'ятні магніти із символікою акції «Вони визволяли Вінницю для нас» і таким чином долучитись до збору коштів для купівлі обладнання.

За період, що тривала благодійна акція, волонтери зібрали понад 74 тисячі гривень. За ці кошти для відділення реабілітації інвалідів ВВв придбали систему моніторингу ЕКГ по Холтеру (кардіореєстратор трьохканальний та плата управління і обміну ЕКГ), комп\'ютерну техніку та меблі.

Наприкінці травня відділення для реабілітації інвалідів ВВв поповнилось обладнанням, на яке збирали кошти всією громадою

За допомогою нового обладнання у відділенні тепер є можливість цілодобово проводити аналіз безперервних записів електрокардіограм за методикою Н.Холтера. Пацієнту прикріплюють датчики на область серця з метою записів показників роботи, а також видається щоденник для того, аби людина сама робила нотатки, зокрема, фіксувала тривалість сну, час у дорозі, час прийому їжі тощо. Як повідомила лікар кабінету функціональної діагностики Міла Зінченко, якщо у людини, яка проходить обстеження за методикою Холтера погіршується самопочуття, у цьому щоденнику також робиться відповідний запис. «Це дозволяє більш точно проаналізувати показники роботи серця, а також визначити чинники, які так чи інакше впливають на його роботу», - говорить Міла Зінченко.

Наприкінці травня відділення для реабілітації інвалідів ВВв поповнилось обладнанням, на яке збирали кошти всією громадоюНаприкінці травня відділення для реабілітації інвалідів ВВв поповнилось обладнанням, на яке збирали кошти всією громадою

Виконавчий директор БФ «Подільська громада» Андрій Дручинський повідомив, що волонтери за час акції зібрали близько 40 тисяч гривень, решту коштів надали підприємства, установи, організації Вінниці, в тому числі і банківські установи та один із операторів мобільного зв\'язку. «Загалом було зібрано 74 тисячі 467 гривень 87 коп., - зазначив Андрій Дручинський. - Придбане обладнання, два холтерівські монітори та програмне забезпечення до них, коштують 2 тисячігривень, тож решту зібраних коштів ми направили на придбання комп\'ютерної техніки та меблів для кабінету функціональної діагностики».


Переглядів: 3448
Поширень: 0