Новий потужний виробничий комплекс 5 серпня відкриють у Вінницькій газетній друкарні (ТОВ «ПКЛ»). Новітнє обладнання комплексу, котре не має аналогів у Центральній Україні, дозволить здійснити революцію у типографічній галузі у Вінницькій області. Розрізання червоної стрічки на відкритті комплексу, що розташований за адресою вул. Чехова,12а, відбудеться о 18.00. На урочистість запрошено вінницького міського голову Володимира Гройсмана та губернатора Вінницької області Олександра Домбровського. Після розрізання червоної стрічки відбудеться святкова вечеря.

У створення нового виробничого комплексу друкарні, як повідомив директор Вінницької газетної друкарні Ігор Бурко, було інвестовано вісім з половиною мільйонів гривень. Мільйон гривень витратили на будівництво приміщення та сім з половиною мільйонів – на закупівлю обладнання: CtP-системи фірми «AGFA» та друкарської машини індійського виробництва фірми «Мануграф» «CityLine Express 35».

- Дана CtP-система дозволяє у два з половиною рази пришвидшити процес виводу з комп’ютера офсетних пластин, із яких відбувається друк газет, - пояснює Ігор Бурко. – А мануграф «CityLine Express 35» за один раз може надрукувати 24 кольорових газетних сторінки, тоді як раніше ми могли надрукувати за раз лише чотири шпальти у кольорі.

Модерновий виробничий комплекс типографії, як зазначив Ігор Бурко, дозволить значно спростити та пришвидшити процес друку газет. Швидкість «CityLine Express 35» складає 35 тисяч примірників тиражу на годину, тоді як старої друкарської машини – лише 25 тисяч примірників.

- Найголовніше – те, що нове обладнання дозволить вінницьким газетам наблизитись до світових стандартів друку, адже повнокольорові видання - це загальносвітова тенденція, котра посилюється вже багато років, - зазначає Ігор Бурко.

Найближчі типографії, що мають такі ж потужності, як новий виробничий комплекс Вінницької газетної друкарні, знаходяться у Києві та Львові.

Для довідки:
Вінницька газетна друкарня (ТОВ «ПКЛ») заснована у 2002 році. На підприємстві працює 75 висококваліфікованих фахівців. Щотижня на «ПКЛ» друкується близько 80 окремих спусків газет з Тернопільської, Хмельницької, Київської, Житомирської, Миколаївської, Вінницької, Одеської областей.


Переглядів: 4039
Поширень: 0