В рамках проведення інвестиційного форуму «Вінниччина - бізнес в центрі України» відбулась робоча зустріч першого заступника голови обласної державної адміністрації Івана Мовчана з міністром міжнародних та зовнішньоекономічних зв\'язків Свердловської області Російської Федерації Олександром Харловим. Співпраця в рамках товарообміну, інвестицій, культурних відносин є досить перспективною на рівні регіонів, - підкреслили обидві сторони.

Міжнародний інвестиційний форум: Вінниччина співпрацюватиме з Свердловською областюОлександр Харлов презентував регіон, як одного з потужних партнерів для Вінниччини, зазначивши, що Свердловська область є найбільш економічно розвиненою серед областей Уральського федерального округу. Її ринкова спеціалізація - чорна та кольорова металургія, лісова, деревообробна промисловість. Перспективи розвитку господарського комплексу Уральського району в першу чергу пов\'язані з поглибленням ринкової спеціалізації, підвищенням привабливості регіону та поліпшенням інвестиційного клімату. В той же час, хоча сільське господарство спеціалізується на молочному тваринництві, вирощуванні ярої пшениці, жита та овочів, воно не задовольняє потреби населення продуктами харчування. Тому Вінниччина, як аграрна область, приваблює російських партнерів.

В свою чергу Іван Мовчан зазначив, що проаналізувавши ситуацію на економічних ринках наших регіонів, керівництво Вінницької області зацікавлено в просуванні продукції Поділля. Це в першу чергу овочі,фрукти, консервація.

Іван Мовчан повідомив присутніх, що обласна влада розробила концепцію розвитку овочеводства на Вінниччини. В кожному районі ведеться певна робота в напрямку покращення зберігання продукції, будівництві сучасних овочесховищ. Є реальні проекти, які потребують інвесторів. Вінницька область може частково наситити свердловський ринок картоплею та цукром. В той же час, область потребує продукцію машинобудівної галузі та медичного обладнання, які можуть бути запропоновані російською стороною.

Поряд з цим, існує ще багато напрямків розвитку партнерських відносин. За інформацію Олександра Харлова в Єкатеринбурзі за останні три роки стрімко розвивається авіаційне сполучення між Росією та Чехією,Німеччиною, Китаєм, В’єтнамом. 16 червня відбувся перший авіапереліт Єкатеринбург – Київ, який має перспективи і в плані туристичного та культурного обміну. Адже в Свердловський області проживає велика кількість української діаспори (понад 140 тис. населення за даними останнього перепису.)

Міжнародний інвестиційний форум: Вінниччина співпрацюватиме з Свердловською областюІван Мовчан відмітив, що це питання може зацікавити обидві сторони, оскільки аеропорт «Вінниця» здатний стати місцем транзитних авіасполучень між Росією та Європою. Влада робить все, щоб знайти нових партнерів,тому «Уральські авіалінії» можуть розраховувати на всебічну підтримку у цьому напрямку.

Сторони обговорили перспективи розвитку комунікацій між російською та українською сторонами. У подальшій співпраці будуть створені робочі групи, в склад яких входитимуть представники сфер агропромислового комплексу, міжнародних відносин та окремих зацікавлених товаровиробників. Також міністр міжнародних та зовнішньоекономічних зв\'язків Свердловської області передав запрошення від губернатора Олександра Мішарина відвідати Уральський регіон.

Під час проведення форуму буде підписано угоду між Вінницькою обласною державною адміністрацією та Урядом Свердловської області про торговельно-економічне, науково-технічне та гуманітарне співробітництво.

Для довідки:
Свердловська область сьогодні - це велика економічно розвинена територія Росії з високим рівнем ділової, культурної та громадської активності, один з найбільш перспективних суб\'єктів Російської Федерації. Чисельність населення Свердловської становить 4394,6 тис. осіб
Промисловість Свердловської області являє собою потужний багатогалузевий комплекс. За виробничим потенціалом область займає 5-е місце серед 89 суб\'єктів РФ. Свердловська область - найбільший за чисельністю населення і обсягом промислового виробництва територіально-економічний регіон Уралу.
Найбільшим промисловим центром області є його столиця - Єкатеринбург - третє місто в Росії за кількістю дипломатичний консульств і представництв. Місто має потужний потенціал в машинобудуванні, приладобудуванні, металообробці, кольоровій металургії і хімії. Отримала розвиток і легка промисловість. У місті знаходиться великий камвольний комбінат. Найбільшим промисловим підприємством є "Уралмаш", який виготовляє устаткування для металургійної промисловості, крокуючі екскаватори, мостові конструкції і т.д.


Переглядів: 3528
Поширень: 0