Голова облдержадміністрації розраховує на розвиток міжрегіонального співробітництва Вінниччини та Осієчко-Баранської Жупанії, поштовхом для якого послужив візит делегації з цього округу Хорватії.

«Такі зустрічі корисні для нас, вони будуть сприяти двостороннім тривалим відносинам у різних сферах, які уже історично роками складались між нашими країнами», - сказав Микола Джига.

Міжнародний інвестиційний форум: Вінниччина співпрацюватиме з ХорватієюОбидва регіони мають сільськогосподарське спрямування, відзначив на зустрічі хорватський посадовець. Але Україна є основним гравцем на ринку зерна, визнають іноземці. Тому хорватських гостей, зокрема, цікавила і ситуація з майбутнім врожаєм на Вінниччині, яка минулого року стала лідером за валовим збором зернових. «Від урожайності в України пшениці залежить ціна на зерно не тільки в Хорватії, а і в Європі», - сказав Желько Кралічак.

Голова хорватської делегації запросив губернатора відвідати Осієк. На його думку, для подальшого плідного партнерства, зокрема ділових та бізнесових кіл, необхідний обмін інформацією з обох сторін. «Ми не знаємо дуже добре один одного», - зазначив він щодо особливостей україно-хорватських відносин. Микола Джига доручив детально опрацювати можливі напрями співробітництва між Вінниччиною та хорватською жупанією.

Для довідки:
Зовнішньоторговельний оборот Вінниччини з Хорватією за 2010 рік склав 51,6 тис. дол. США. У 2010 році обсяги поставок експортної продукції підприємств Вінницької області до Хорватії в порівнянні з 2009 роком зменшились майже на 43% склали 16,4 тис. дол. США. Обсяги імпортних надходжень також зменшились на 64 % і склали 35,2 тис. дол. США. Сальдо зовнішньої торгівлі – негативне.
В структурі імпортних надходжень переважають електричні машини і устаткування.


Переглядів: 2659
Поширень: 0