Реліквіарій, у якому знаходиться піуска Папи, медаль, викарбувана з нагоди його візиту до України, та волосся блаженного, привіз до Вінниці о. Павло Вишковський ОМІ, директор Католицького Медіа-Центру. Священик з реліквіями блаженного Папи-слов’янина вже побував у 30 парафіях і планує відвідати ще 10.

Вінниця вітала мощі блаженного Папи Йоана Павла ІІ

«Цим паломництвом з мощами я віддаю свій борг та вдячність блаженному Йоану Павлу ІІ за всі ті чудеса, які він вчинив у моєму житті, - розповів CREDO о. Павло.

Під час дороги з мощами уже помітні перші чудеса. «У Городку та Хмельницькому, як тільки ми заїжджали, починалися справжні зливи. Нам, звичайно, незручно заносити реліквії під дощем. А люди були дуже раді, адже так довго молилися, щоб пішов дощ, тому що на городах усе засихало», - розповів священик.

У Вінниці вірні зустрічали реліквії біля воріт та молилися перед ними у храмі. У цей вечір відбувся також показ фільму Католицького Меді-Центру про Йоана Павла ІІ «Папа в Україні 2001».

«Це особливий вечір для нашої парафії, - сказав настоятель санктуарію Божого Милосердя о. Казимир Дудек, - Зараз блаженний Йоан Павло ІІ перебуває серед нас фізично. Він уже зробив для нас стільки чудес. Я знаю про випадки, коли сім’ї, що не могли мати дітей, молилися за посередництвом Папи і народжували. Ми маємо ще так багато потреб. Молімося зараз до Бога перед реліквіями блаженного».

Подячну Службу Божу за дар Йоана Павла ІІ очолив єпископ Кам’янець-Подільської дієцезії Леон Дубравський.

«Вітаємо Йоана Павла ІІ у Вінниці в іншій постаті. Ми пам’ятаємо його ще за життя. Просімо у Бога того, що нам потрібно», - сказав владика на початку Меси.

Під час проповіді о. Павло Вишковський закликав людей на перше місце у своєму житті ставити молитву, як це робив блаженний Йоан Павло ІІ. Він розповів про чудеса, які Папа чинив ще за життя та після смерті, і про те, як багато Папа зробив для України.

«Для нас - це Великий Папа. Він відновив структури Римо-Католицької Церкви в Україні. Йоан Павло ІІ був людиною молитви. Він завжди знаходив час для того, щоб помолитися, незважаючи на зайнятість. Особливо він шанував Милосердного Ісуса. Така ж сама ікона, як у вас у храмі, «Ісусе, уповаю на тебе», висіла у нього в кімнаті, він часто перед нею молився», - сказав священик та заохотив усіх присутніх мріяти про святість, щоб бути в Небі з блаженним Йоаном Павлом ІІ.

Під час Молитви вірних парафіяни свідчили про чудеса, які Бог зробив у їхньому житті за посередництвом Йоана Павла ІІ, та просили у Бога за свої сім’ї, за дітей, за покликання, за священиків.

«Перед мощами Папи я молився за свою сім’ю: щоб усі були здорові, щоб ніхто не хворів, а також за те, щоб нам вдалося вирішити усі фінансові проблеми, - поділився з CREDO парафіянин санктуарію Ігор Басюк, - Було таке враження, що Йоан Павло ІІ знаходиться серед нас фізично. Помітно, що люди приходили з вірою. І я сподіваюсь, що багато людей змінять своє життя на краще: почнуть молитися, жити у злагоді з Богом».

Нічне чування перед мощами у санкутарії відбулося у рамках «Ночей Церков», які тривають цими днями в Україні. Також перед вірними з релігійними та польськими патріотичними піснями виступив дитячий хор державної музичної школи з Сицова (Польща). До півночі для усіх охочих був відкритий храм та Центр Йоана Павла ІІ, що знаходиться при санктуарії Божого Милосердя. У Центрі, відкриття якого відбулося у жовтні, знаходяться катехитичний клас, конференц-зала, редакція та кав’ярня з морозивом.

Організатор «Ночей Церков» у Польщі, Україні та Чехії о. Цезарій Хвільчиньскі, редактор польського «Radio Rodzina» зізнався, що «скопіював цю ідею з Заходу, адже там такі акції проводять уже давно». Два роки «Ночі Церков» відбувалися в Польщі, першим містом, де їх провели, був Вроцлав. За словами о. Цезарія, єпископ Кам’янець-Подільської дієцезії Леон Дубравський приїжджав на цю акцію до Польщі і організатори запропонували владиці провести її в себе. І цього року «Ночі Церков», крім Польщі, вперше відбуваються в Україні, а також у Чехії, і охоплюють собою 3 країни та 6 дієцезій, - розповів CREDO головний організатор акції.

Одночасно цього ж вечора «Ночі Церков» тривали в іншому вінницькому храмі – Матері Божої Ангельської.

18 червня, у рамках цієї ж акції в смт Вороновиця Вінницької області відбулося урочисте передання документів на храм місцевій католицькій парафіяльній громаді. Представники Вінницької ОДА наприкінці Служби Божої у присутності єпископа Кам’янець-Подільської дієцезії Леона Дубравського вручили документи вірним. Після офіційної частини відбувся концерт дитячого хору державної музичної школи І ст. з польського міста Сицув та ансамблю «40 синів і 30 внуків, що їдуть на 70 ослятах».

«Ночі Церков», що відбуваються у рамках Європейських Днів Християнської Спадщини, сьогодні та завтра відкриють вночі храми у Бердичеві та Кам’янці-Подільському. Після України акція розпочнеться у Чехії та Польщі.


Переглядів: 8489
Поширень: 0