В аеропорту "Вінниця" боролися з терористамиНа базі аеропорту працівники відомств УМВС, МНС та підсистеми цивільного захисту населення відпрацювали план дій у разі ліквідації наслідків терористичного прояву на данному комунальному підприємстві. Крім удаваного захоплення літака «терористами», ввідна інформація передбачала ліквідацію наслідків вибуху замінованого об’єкту, з залученням спецтехніки, служб аеропорту та радіаційного захисту населення.

В ході успішного виконання передбачених планом заходів було задіяно 45 людей з різних служб та відомств, 6 пожежних автомобілів та одиниць спецтехніки, пересувна радіаційно-хімічна лабораторія. На гасіння пожежі витрачено 24 тонни води та 2 тонни 200 літрів піноутворювача.

Даний захід, проведений спільно з спецпідрозділами СБУ, входив у заплановані на 21-23 червня командно-штабні навчання з органами управління та підрозділами територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Вінницького регіону.

 В аеропорту "Вінниця" боролися з терористамиНа думку Віталія Бута, заступника міністра знадзвичайних ситуацій, зі всіма поставленими завданнями відповідні служби регіону справилися. Особливо, що стосується взаємодії управлінь та відомств УМВС, МНС та підсистеми цивільного захисту населення. «Ефективно спрацювали пожежні служби та служба радіаційного захисту, медичні працівники. Сподіватимемося, що подібні виклики ми долатимемо лише під час навчань, з такою ж чіткою координацією діяльності всіх служб та належним технічним оснащенням», - підкреслив Віталій Бут.

За словами заступника міністра головним завданням цих навчань є чітка перевірка готовності органів управління та підрозділів цивільного захисту до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, їх упередження, вдосконалення практики і навичок керівного складу, галузевих ланок щодо організації проведення аварійно-рятувальних робіт.


Переглядів: 6687
Поширень: 0