Вінницькі "квестери" знайомили жителів з купальськими обрядами Одним із давніх традиційних свят є свято Купайла.

Купайло – ймення таємничого язичницького божества, присутнього у фольклорі багатьох індоєвропейських народів, а не лише українців.

У давнину купальські розваги займали у часі тривалий період. Кульмінаційна точка цього святкування припадала на період літнього сонцестояння. Святу Купала передує «петрівочка» – тиждень «найдовших літніх ночей», пора своєрідного накопичення чарівної життєдайної сили купальської ночі.

Вінницькі активісти вже розпочали збирати позитивну енергетику та готуватись до свята Купала. Найвідважніші подали заявку та взяли участь у «Купальському КВЕСТі»

На учасників гри чекало багато несподіванок, одною з таких  були виступи Квесторів, на кожному пункті команда мала донести різну інформацію до перехожих, це були промови про традиції Свята Купала, про дружбу, позитив, батьків та інші. Після чого команди отримували завдання. Цього разу на Квесторів чекали завдання лише інтерактивного характеру. Команди вчились робити прикраси для купальського гільця, запускали повітряних зміїв, одружували пари у Дівчини-Долі, пригали, танцювали, носили воду, співали та виконували інші цікаві завдання. Першими по часу фіналу дістались учасники команди «Smile». Та перед стартом організатори повідомляли усіх, що крім швидкості буде враховуватись якість виконання завдань, на кожному пункті команди отримували бали, які в підсумку додавались до часу учасників і в результаті перемогу здобула команда «Файні пані», друге місце вибороли учасники з «Громадської ради» і третє місце зайняли «Smile».

Місію організаторів на себе взяли: Вінницький козацький полк ім. І. Богуна, ВОО ВМГО «Демократичний Альянс», БФ «Подільська громада», БФ «Здорова нація».

Дякуємо усім волонтерам та перехожим, які допомагали командам виконувати завдання!

 

 

 


Переглядів: 3555
Поширень: 0