Вони розглянули та ухвалили 86 рішень. Частина з них стосувалась перейменування деяких навчальних закладів та внесення змін у різні міські програми. Це пов’язано із завершенням процесу реорганізації виконавчих органів міськради та перейменуванням з 1 липня управлінь освіти і охорони здоров’я у департаменти. Окрім цього, серед інших питань депутати прийняли Програму якості та безпеки харчових продуктів та Програму розвитку самоорганізації мешканців багатоквартирних будинків.

Чергова сесія міської ради розпочалась із нагородження фельдшера міської станції швидкої допомоги Івана Лемащака Почесною відзнакою міського голови «За заслуги перед містом». Цю нагороду та премію в розмірі 5 тис. грн. він отримав за те, що врятував двох дітей, які тонули у річці Південний Буг. Це сталось 4 червня на пляжі «Кумбари». Іван Лемещак, який того дня чергував на березі водойми, побачив, як 4-річний хлопчик почав тонути і потягнув за собою у воду трохи старшу дівчинку. Він кинувся їм на допомогу і після того, як витягнув їх із води, надав їм першу медичну допомогу, цим самим врятувавши дітям життя.

Після цього депутати приступили до розгляду питань порядку денного. Одним з перших проектів рішень була Програма якості та безпеки харчових продуктів «Якість по-вінницьки» на період 2011-2012 років. Цей документ дасть можливість здійснювати дослідження якості продуктів харчування, які виготовляються та реалізуються на території міста та області. В першу чергу це будуть такі товари: птиця, ковбаса варена 1 сорту, сардельки, сосиски, молоко, сметана, твердий сир, вершкове масло, кисломолочний сир, маргарин, соняшникова олія, майонез оселедець та мінеральна вода. Дослідження буде здійснювати ДП «Вінницястандартметрологія». Самі продукти відбиратиме спеціальна комісія, яка на основі результатів досліджень буде узагальнювати інформацію. Усі матеріали будуть оприлюднюватись у місцевих засобах масової інформації, зокрема, на телеканалі «ВІТА». Таким чином вінничани матимуть можливість дізнаватись про якість тих продуктів харчування, які продаються у магазинах Вінниці і робити висновки: чи варто їх вживати, чи ні. «Я вірю, що ця програма буде працювати, - каже міський голова Володимир Гройсман. – Те, що вона буде корисна для людей, не має жодного сумніву. Ця програма націлена на те, щоб людина знали: де, що, якої якості, продукцію яких виробників вони можуть придбати, що є безпечним, а що ні».

Окрім цього, депутати прийняли Програму розвитку самоорганізації мешканців багатоквартирних будинків м. Вінниці на 2011-2016 роки. Це рішення дозволить створити правові та організаційно-економічні умови, які сприятимуть розвитку громадської організації «Асоціація старших по будинках».

Після цієї сесії у Вінниці дещо зміниться порядок оренди майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста. Таке рішення депутати також ухвалили під час чергового засідання. Відповідно до нього процес оформлення орендних відносин буде дещо спрощений, змінена також сама процедура аукціону на право оренди, яка буде зручніша для підприємців.

Одне з питань порядку денного стосувалось можливості здійснення запозичення до міського бюджету. Ухвалення цього рішення дозволить місту у разі, якщо в цьому буде потреба, залучити кредитні ресурси задля проведення робіт по реконструкції об’єктів міської інфраструктури та придбання нової спецтехніки. Утім, якщо міський бюджет, який цьогоріч сформовано у відповідності до нового Бюджетного кодексу, - і далі наповнюватиметься стабільно, то потреби в запозиченнях не буде.

Наприкінці сесії депутат міської ради Андрій Очеретний вніс пропозицію розглянути можливість здійснення розсилки проектів рішень міської ради усім депутатам по електронній пошті, а також подумати над тим, аби взагалі відмовитись від друку на папері проектів рішень.

А депутат Олександр Парвадов поділився із колегами враженнями від зустрічей керівників ЖЕКів із мешканцями будинків, які вони обслуговують. Він висловив побажання активізувати роз’яснювальну роботу із вінничанами із тим, аби люди долучались до благоустрою та підтриманням порядку на територіях, де вони проживають.


Переглядів: 3519
Поширень: 0