Перед тим, як розпочати процес демонтажу МАФів по вулиці 50-річчя, міська влада запропонувала підприємцям, у яких закінчувався термін договору оренди, внести свої пропозиції щодо модернізації малих архітектурних форм та проведення благоустрою прилеглої до них території. Спочатку декілька власників цих об’єктів, які займаються підприємницькою діяльністю, погодились на таку пропозицію. Але час минав, а пропозицій від них так і не надходило. Втім, як і самого бажання проводити реконструкцію будівель, які були їхнім джерелом прибутків.

Саме тому по закінченню строку дії договорів оренди було прийнято рішення демонтувати магазинчики та кафешки, розташовані вздовж вулиці 50-річчя Перемоги до ринку «Світанок». Процес демонтажу забезпечили самі ж підприємці (як і власники забігайлівки на тролейбусній зупинці Зої Космодем’янської біля пожежної частини, які самостійно 14 липня почали розбирати цей об’єкт). Проте, траплялися і випадки, коли до цієї роботи підключались комунальні служби міста. Сам процес тривав близько двох тижнів, оскільки роботу ускладнювали самовільні пристрої для несанкціонованого підключення до електроживлення.

Наступним етапом наведення порядку у районі площі Перемоги стало звернення міської влади до власників офісів, магазинів та кафе, які знаходяться на перших поверхах багатоквартирних будинків вздовж вулиці 50-річчя із тим, аби вони взяли участь у подальшому комплексному благоустрої цієї території. «Якщо люди бажають займатися підприємницькою діяльністю, є перші поверхи багатоквартирних будівель, - говорить заступник міського голови Володимир Слишинський. - Позиція міської ради у цьому випадку є принциповою – наведіть порядок у приміщенні, зробіть сучасний заклад, проведіть благоустрій прилеглої території і займайтеся бізнесом. Але перед цим необхідно обов’язково провести громадські слухання та отримати підтримку населення того району, де проводитиметься реконструкція, аби процес будівництва не заважав мешканцям, які проживають у цих будівлях. Такі рішення нами підтримувалися і будуть підтримуватися і надалі».

Володимир Слишинський також розповів, що невдовзі буде наведено порядок і на площі Героїв Сталінграду (тролейбусна зупинка на Залізничному вокзалі у напрямку міста). На сьогоднішній день там також «наплодилося» безліч забігайлівок та магазинів, які зовсім не відповідають вимогам – як санітарним, так і естетичним. Якщо ззовні ще де-не-де МАФи більш-менш приведені до стандартів, то всередині там бруд, сміття та сморід. За самими будівлями винахідливі підприємці зробили шатрові кафе, обгородивши свою територію звичайними ящиками та шифером, зовсім забувши при цьому про елементарні правила благоустрою. «Враховуючи те, що Залізничний вокзал є одним із головних «воріт» нашого міста, там безумовно має бути порядок, - стверджує заступник міського голови. – А усі існуючі тут бридкі «пивнушки» будуть демонтовані».


Переглядів: 4117
Поширень: 0