На Майдані Незалежності вже розпочато укладання тротуарної плиткиНа сьогодні вже демонтовано 80% старих бетонних плит, підведено фактично всі комунікації, закладено основу трьох фонтанів, підготовлено і основу для робіт по укладанню тротуарної плитки. Завершення робіт заплановано на початок вересня.

На Майдані Незалежності вже розпочато укладання тротуарної плиткиРеконструкція Майдану Незалежності розпочалась у середині квітня. Генеральний підрядник капітальних робіт ТОВ «МУР» практично без вихідних здійснює планові роботи на ділянці перед мерією. Втім, свої корективи вносить погода, яка через тривалі дощі дещо завадила будівельникам виконувати бажані об\'єми робіт.

«Сьогодні потрібно пришвидшувати темпи робіт, - говорить міський голова Володимир Гройсман. - В цілому реконструкція триває нормально, На Майдані Незалежності вже розпочато укладання тротуарної плиткинеобхідні матеріали уже закуплено, багато підготовчих робіт вже виконано: і мережі, і бетонні роботи, встановлено насосні станції і для фонтанів. Але ми на цьому етапі зустрілись із проблемою здорожчання ціни на бруківку та тротуарну плитку - деякі підприємці різко підняли ціну. Але, я думаю, ми знайдемо тих людей, які будуть тут працювати стабільно. Вже кілька бригад є і працюють над укладанням тротуарної плитки».

Окрім цього, на майдані вже розпочато влаштування зовнішнього освітлення, проводиться демонтаж бетонних плит в сквері по вул. Пушкіна та завершено роботи з очистки торцевого фасаду будівлі колишньої міської думи.

Для довідки
Проектом реконструкції майдану Незалежності передбачено три фонтани, два з яких матимуть продовгувату форму та будуть знаходитись з двох сторін площі перпендикулярно до будівлі міськвиконкому. Третій фонтан з\'явиться на місці старого у сквері навпроти готелю «Поділля», він матиме форму схожу на подобу равлика. Вся площа буде вимощена тротуарною плиткою. Планується влаштування клумб з використанням ландшафтного дизайну та системами автоматичного поливу. Майдан Незалежності планується зробити приємною і комфортною зоною відпочинку: тут буде встановлено багато лавочок, з\'явиться зона WI-FI, буде встановлено додаткове освітлення та камери відеонагляду. Але водночас тут буде достатньо місця, щоб, як це було до реконструкції, на площі відбувались відкриття різних загальноміських свят, таких як День Європи та День міста.

 


Переглядів: 5298
Поширень: 0