Для того, аби гості Вінниці та мешканці обласного центру могли дізнатися про історичні об\'єкти міста, Подільський інформаційно-туристичний центр розробив систему туристичної навігації у Вінниці. Така система включатиме в себе туристичні вказівники на вулицях, туристичні схеми та карти на туристичних маршрутах. Крім того, туристичні об\'єкти будуть помічені спеціальною «мобільною міткою» - QR - кодом. Таким чином, за допомогою смартфонів можна буде «зчитати» усю корисну інформацію про той чи інший об\'єкт (контактні телефони, адреси, години роботи тощо) лише навівши фотокамеру з мобільного телефону на спеціальний чорно-білий піксельний малюнок.

Система туристичної навігації у Вінниці

Для того, аби дізнатися про той чи інший туристичний об\'єкт, потрібно буде лише нанести мобільний телефон з фотокамерою на спеціальну мобільну мітку (QR-код). Далі на дисплеї мобільного з\'явиться уся корисна інформація про об\'єкт. Наприклад, якщо мова йде про музей, то на мобільному телефоні висвітиться графік його роботи, телефон та адреса. Мову опису об\'єкта (російська, польська, англійська, українська тощо) можна обирати самостійно .

За словами директора КП «Подільський туристично-інформаційний центр» Віктора Мазурика, такі мобільні мітки будуть електронними візитками того чи іншого туристичного об\'єкту, за допомогою якої можна отримати корисну інформацію. «Ми плануємо виконати для Вінниці карту, на яку будуть нанесені туристичні об\'єкти із QR-кодами, за допомогою яких можна буде ввести інформацію на мобільний телефон, - говорить Віктор Мазурик. - Більшість сучасних смартфонів вже облаштовані програмою для зчитування таких кодів, для тих же телефонів, в яких відсутня така програма, можна безкоштовно закачати її з Інтернету».

Як повідомив начальник відділу у справах молоді та туризму Вінницької міської ради Руслан Анфілов, такі QR-коди з туристичною інформацією планується розмістити на туристичних об\'єктах Вінниці, об\'єктах туристичної інфраструктури. «Перший з туристичних QR-кодів у Вінниці сьогодні вже розміщено на будівлі Вінницької вежі і Подільського туристично-інформаційного центру, - говорить Руслан Анфілов. - Надалі Подільський турцентр підготує туристичні електронні мітки для музеїв, галерей, історичних споруд»


Переглядів: 9031
Поширень: 0